ОО СПС је постојан, доследан и ту је увек за све грађане − поручила Радовановић поводом 31. рођендана општинског одбора партије

Друштво Политика

Општински одбор Социјалистичке партије у Сокобањи у суботу је обележио 31 годину од свог оснивања и рада Општинске организација СПС. Овог пута обележавање рођендана је уприличено у Јошаници односно у Етно домаћинству „Лазић”. Због пандемије изазване вирусом ковид-19 окупио се само део чланства . Најпре су обишли културно-историјске споменике у Јошаници, као што су црква Пресвете Богородице која датира из 14. века, цркву Светог Димитрија и споменик палим борцима у Другом светском рату.

− Одлучили смо да ове године рођендан обележимо у Етно домаћинству „Лазић” у Јошаници, полазећи пре свега од тога да су то наши људи који се баве једним изузетним послом и очувањем традиције те смо нашли за сходно да се овде окупимо и обиђемо све оне вредности које постоје у селу Јошаница. Овде у једном предивном амбијенту код предобрих домаћина у присутву једног броја чланова Социјалистичке партије, окупили смо се се након дужег времена да измежу осталог, разговарамо и о будућим плановима, јер нам предстоје избори. Свим грађанима општине Сокобања желим да упутим поруку да су социјалисти увек ту, да трају, да су доследни, постојани, пуни разумевања и поштовања према сваком од наших грађана и да су врата Социјалистичке партије отворена за све – рекла је Снежана Радовановић председница ОО СПС Сокобања.

Етно домаћинство „Лазић” које је ове године у септембру месецу проглашено за најбоље сеоско туристичко домаћинство, у свом саставу има стару воденицу која је и даље у функцији и између осталог је и због тога веома привлачно за туристе. Власник Данијел Лазић, дугогодишњи члан Социјалистичке партије Србије, каже да су у току лета многе групе туриста организовано обилазиле ово домаћинство али да се мора још доста уложити у Јошаницу која није само село него и бања богата лековитим изворима. Према његовим речима предуслов за све то је да се ХТП „Лептерија” у чијем се саставу бања налази, приватизује у што скорије време.

Поводом дана партије а с обзиром да је октобар месец књига, ОО СПС, је још пре једне деценије први пут организовао акцију „Књига на дар” у оквиру које чланови прикупљају књиге и дарују их одређеним месним заједницама. Овог пута један фонд књига поклоњен је Етно домаћинству Лазић, са циљем да се формира једна лепа мала библиотека.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − six =