OO SPS je postojan, dosledan i tu je uvek za sve građane − poručila Radovanović povodom 31. rođendana opštinskog odbora partije

Društvo Politika

Opštinski odbor Socijalističke partije u Sokobanji u subotu je obeležio 31 godinu od svog osnivanja i rada Opštinske organizacija SPS. Ovog puta obeležavanje rođendana je upriličeno u Jošanici odnosno u Etno domaćinstvu „Lazić”. Zbog pandemije izazvane virusom kovid-19 okupio se samo deo članstva . Najpre su obišli kulturno-istorijske spomenike u Jošanici, kao što su crkva Presvete Bogorodice koja datira iz 14. veka, crkvu Svetog Dimitrija i spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu.

− Odlučili smo da ove godine rođendan obeležimo u Etno domaćinstvu „Lazić” u Jošanici, polazeći pre svega od toga da su to naši ljudi koji se bave jednim izuzetnim poslom i očuvanjem tradicije te smo našli za shodno da se ovde okupimo i obiđemo sve one vrednosti koje postoje u selu Jošanica. Ovde u jednom predivnom ambijentu kod predobrih domaćina u prisutvu jednog broja članova Socijalističke partije, okupili smo se se nakon dužeg vremena da izmežu ostalog, razgovaramo i o budućim planovima, jer nam predstoje izbori. Svim građanima opštine Sokobanja želim da uputim poruku da su socijalisti uvek tu, da traju, da su dosledni, postojani, puni razumevanja i poštovanja prema svakom od naših građana i da su vrata Socijalističke partije otvorena za sve – rekla je Snežana Radovanović predsednica OO SPS Sokobanja.

Etno domaćinstvo „Lazić” koje je ove godine u septembru mesecu proglašeno za najbolje seosko turističko domaćinstvo, u svom sastavu ima staru vodenicu koja je i dalje u funkciji i između ostalog je i zbog toga veoma privlačno za turiste. Vlasnik Danijel Lazić, dugogodišnji član Socijalističke partije Srbije, kaže da su u toku leta mnoge grupe turista organizovano obilazile ovo domaćinstvo ali da se mora još dosta uložiti u Jošanicu koja nije samo selo nego i banja bogata lekovitim izvorima. Prema njegovim rečima preduslov za sve to je da se HTP „Lepterija” u čijem se sastavu banja nalazi, privatizuje u što skorije vreme.

Povodom dana partije a s obzirom da je oktobar mesec knjiga, OO SPS, je još pre jedne decenije prvi put organizovao akciju „Knjiga na dar” u okviru koje članovi prikupljaju knjige i daruju ih određenim mesnim zajednicama. Ovog puta jedan fond knjiga poklonjen je Etno domaćinstvu Lazić, sa ciljem da se formira jedna lepa mala biblioteka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four − 1 =