SNS

OO SNS u Sokobanji pozvao građane na referendum

Politika

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Sokobanji, na današnjoj koferenciji za novinare, pozvao je sve građane da u nedelju izađu na referendum o potvrđivanju Akta o promeni Ustava Republike Srbije i daju svoj glas za promenu Ustava.

U ime sokobanjskog odbora naprednjaka obratio se potpredsednik Opštinskog odbora Vladan Petković.

– Pre svega, važno je napomenuti da se ove odredbe odnose na izmene u oblasti pravosuđa, izbora sudija i javnih tužilaca, znači isključivo na pravosuđe. Bitno je da građani iskoriste svoje ustavom zagarantovano pravo, izađu na referendum i daju svoj glas. Prošlog utorka je održana sednica Srpske napredne stranke gde smo zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem pozvali građane da izađu na referendum i daju svoj glas ZA – kazao je Petković.

On se osvrnuo i na informacije koje se dele društvenim mrežama, koje referendum povezuju sa Rio Tintom.

– U današnje vreme šta god da se desi sve se povezuje sa Rio Tintom. Nekako je, možda, to tema koja je pogodna za političku eksploataciju i za dobijanje pojedinih jeftinih političkih poena, ali ovaj Akt o promeni Ustava Republike Srbije nema nikakve veze sa tim. Radi se isključivo o oblasti pravosuđa. Vrlo je bitno naglasiti da se ovim promenama očekuje da se unapredi rad sudstva, da sudstvo bude manje zavisno od politike, da sudije bira Vrhovni savet sudstva, a ne kao do sada Skupština Republike Srbije, da Vrhovni savet tužilaštva bira nosioce tužilačkih funkcija – objasnio je Petković.

On je još ocenio i da su to neke promene koje će svakako unaprediti pravnu sigurnost naših građana, da oni mogu pred sudom da ostvare svoja prava na brz, efikasan i valjan način.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − two =