SNS

ОО СНС у Сокобањи позвао грађане на референдум

Политика

Општински одбор Српске напредне странке у Сокобањи, на данашњој коференцији за новинаре, позвао је све грађане да у недељу изађу на референдум о потврђивању Акта о промени Устава Републике Србије и дају свој глас за промену Устава.

У име сокобањског одбора напредњака обратио се потпредседник Општинског одбора Владан Петковић.

– Пре свега, важно је напоменути да се ове одредбе односе на измене у области правосуђа, избора судија и јавних тужилаца, значи искључиво на правосуђе. Битно је да грађани искористе своје уставом загарантовано право, изађу на референдум и дају свој глас. Прошлог уторка је одржана седница Српске напредне странке где смо заједно са председником Александром Вучићем позвали грађане да изађу на референдум и дају свој глас ЗА – казао је Петковић.

Он се осврнуо и на информације које се деле друштвеним мрежама, које референдум повезују са Рио Тинтом.

– У данашње време шта год да се деси све се повезује са Рио Тинтом. Некако је, можда, то тема која је погодна за политичку експлоатацију и за добијање појединих јефтиних политичких поена, али овај Акт о промени Устава Републике Србије нема никакве везе са тим. Ради се искључиво о области правосуђа. Врло је битно нагласити да се овим променама очекује да се унапреди рад судства, да судство буде мање зависно од политике, да судије бира Врховни савет судства, а не као до сада Скупштина Републике Србије, да Врховни савет тужилаштва бира носиоце тужилачких функција – објаснио је Петковић.

Он је још оценио и да су то неке промене које ће свакако унапредити правну сигурност наших грађана, да они могу пред судом да остваре своја права на брз, ефикасан и ваљан начин.

 

 

1 thoughts on “ОО СНС у Сокобањи позвао грађане на референдум

  1. Dok Sokobanja pliva u djubretu od naroda se ocekuje da se bavi visom politikom. Istovremeno deluje smesno i zalosno. ali to je nasa realnost. Trudim se da pazim na svaku rec koju napisem da bi se neko smilovao da dobronamerni komentar objavi ali situacija je bas alarmantna. To svi znaju, jedni cute i trpe a drugi ne objavljivanjem ili skrivanjem istine o blago receno nesposobmosti rukovodeceg kadra svesno ili ne potpomazu da stanovnici ovog divnog gradica zive sto nekvalitetnije. Jedno je biti politicki prijentisan a drugo je raditi u korist svoje stete i svih stanovnika Sokobanjke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + eleven =