SNS

ОО СНС у Сокобањи позвао грађане на референдум

Политика

Општински одбор Српске напредне странке у Сокобањи, на данашњој коференцији за новинаре, позвао је све грађане да у недељу изађу на референдум о потврђивању Акта о промени Устава Републике Србије и дају свој глас за промену Устава.

У име сокобањског одбора напредњака обратио се потпредседник Општинског одбора Владан Петковић.

– Пре свега, важно је напоменути да се ове одредбе односе на измене у области правосуђа, избора судија и јавних тужилаца, значи искључиво на правосуђе. Битно је да грађани искористе своје уставом загарантовано право, изађу на референдум и дају свој глас. Прошлог уторка је одржана седница Српске напредне странке где смо заједно са председником Александром Вучићем позвали грађане да изађу на референдум и дају свој глас ЗА – казао је Петковић.

Он се осврнуо и на информације које се деле друштвеним мрежама, које референдум повезују са Рио Тинтом.

– У данашње време шта год да се деси све се повезује са Рио Тинтом. Некако је, можда, то тема која је погодна за политичку експлоатацију и за добијање појединих јефтиних политичких поена, али овај Акт о промени Устава Републике Србије нема никакве везе са тим. Ради се искључиво о области правосуђа. Врло је битно нагласити да се овим променама очекује да се унапреди рад судства, да судство буде мање зависно од политике, да судије бира Врховни савет судства, а не као до сада Скупштина Републике Србије, да Врховни савет тужилаштва бира носиоце тужилачких функција – објаснио је Петковић.

Он је још оценио и да су то неке промене које ће свакако унапредити правну сигурност наших грађана, да они могу пред судом да остваре своја права на брз, ефикасан и ваљан начин.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + 6 =