OO SNS

OO SNS: Sestra Savić nije bila angažovana u kovid ambulanti

Društvo

Opštinski odbor SNS u Sokobanji je na današnjoj konferenciji za novinare oštro reagovao na informacije objavljene na TV Nova o slučaju jedne medicinske sestre iz Sokobanje, ocenivši takvo informisanje kao netačno, neprofesionalno i tendenciozno.

U prilogu koji je emitovan u emisiji „NewsmaxaAdria pregled dana” navodi se da je medicinsku sestru Slađanu Savić direktor Doma zdravlja Slaviša Antonijević verbalno napao jer je postavila pitanje da li će dobiti zaposlenje za stalno. Savićeva je rekla da je od direktora dobila pretnje uz reči „Mogu da te obrišem kao gumicom”.

Tvrdnju medicinske sestre da je od februara prošle godine radila na određeno kao medicinski tehničar Doma zdravlja, demantovao je prvi čovek sokobanjskog SNS-a i zamenik predsednika opštine Vladimir Milovanović, rekavši da je Savićeva bila angažovana u okviru projekta „Lekar na selu” od strane opštine.

Milovanovićevo obraćanje javnosti sa današnje konferencije za novinare prenosimo u celosti:

– Opštinski odbor Srpske napredne stranke Sokobanja najoštrije osuđuje napad na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u okviru priloga Newsmax Adrie. U pomenutom prilogu novinarka je razgovarala sa medicinskom sestrom, gospođom Slađanom Savić, koja optužuje direktora Doma zdravlja u Sokobanji da joj je pretio u telefonskom razgovoru. Pritom zlonamerno dovodi u kontekst sve izjave predsednika Republike Srbije o zapošljavanju zdravstvenih radnika angažovanih prilikom epidemije kovid-19.
Istine radi, trebalo je navesti da je medicinska sestra Slađana Savić angažovana sa još jednim doktorom u okviru projekta „Lekar na selu” koji finansira Opština Sokobanja i to po ugovoru na određeno vreme, koji je istekao 30. 6. 2020. godine. To znači da medicinska sestra Savić, od početka epidemije, nijednom nije bila angažovana u okviru kovid ambulante, niti je radila u kovid bolnici u Sokobanji.
Na ovaj način, zloupotrebom ličnog nezadovoljstva pojedinih ljudi, uz obmane i lažna obećanja, deo opozicije ponovo pokušava da preko tajkunskih veza u medijima, napadne Srpsku naprednu stranku i predsednika Aleksandra Vučića i baci mrlju na rad, trud i zalaganje, koje predsednik svakodnevno ulaže u najtežim trenucima borbe protiv virusa korona.
Podsećam, Vlada Republike Srbije je, u prethodne četiri godine, u zdravstvo u Sokobanji uložila mnoga sredstva, kako za opremu, tako i za otvaranje novih radnih mesta, što pokazuju i podaci Nacionalne službe za zapošljavanje. Takođe, sledeće godine počinje i rekonstrukcija bolnice na Ozrenu, čija je vrednost radova 10 miliona evra, čime će se stvoriti uslovi za otvaranje novih radnih mesta za medicinske radnike.
Još jednom, najoštrije osuđujemo sve vidove pretnji, a konačan stav o ovom događaju daćemo nakon sudskog postupka, gde će se utvrditi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem – rekao je Milovanović na danas održanoj konferenciji za novinare.

 

1 thought on “OO SNS: Sestra Savić nije bila angažovana u kovid ambulanti

  1. AA ko li jos drzi onu nazovi doktorku nilu (malo N jer je NULA OD COVEKA) koja nece da pregleda i primi pacijente kojima je zaista lose. Ma nisu je ljudi dzaba tukli ugazis govno posaljes nazad za selo i cao!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × five =