OO SNS

ОО СНС: Сестра Савић није била ангажована у ковид амбуланти

Друштво

Општински одбор СНС у Сокобањи је на данашњој конференцији за новинаре оштро реаговао на информације објављене на ТВ Нова о случају једне медицинске сестре из Сокобање, оценивши такво информисање као нетачно, непрофесионално и тенденциозно.

У прилогу који је емитован у емисији „NewsmaxaAdria преглед дана” наводи се да је медицинску сестру Слађану Савић директор Дома здравља Славиша Антонијевић вербално напао јер је поставила питање да ли ће добити запослење за стално. Савићева је рекла да је од директора добила претње уз речи „Могу да те обришем као гумицом”.

Тврдњу медицинске сестре да је од фебруара прошле године радила на одређено као медицински техничар Дома здравља, демантовао је први човек сокобањског СНС-а и заменик председника општине Владимир Миловановић, рекавши да је Савићева била ангажована у оквиру пројекта „Лекар на селу” од стране општине.

Миловановићево обраћање јавности са данашње конференције за новинаре преносимо у целости:

– Општински одбор Српске напредне странке Сокобања најоштрије осуђује напад на председника Републике Србије Александра Вучића у оквиру прилога Newsmax Adriе. У поменутом прилогу новинарка је разговарала са медицинском сестром, госпођом Слађаном Савић, која оптужује директора Дома здравља у Сокобањи да јој је претио у телефонском разговору. Притом злонамерно доводи у контекст све изјаве председника Републике Србије о запошљавању здравствених радника ангажованих приликом епидемије ковид-19.
Истине ради, требало је навести да је медицинска сестра Слађана Савић ангажована са још једним доктором у оквиру пројекта „Лекар на селу” који финансира Општина Сокобања и то по уговору на одређено време, који је истекао 30. 6. 2020. године. То значи да медицинска сестра Савић, од почетка епидемије, ниједном није била ангажована у оквиру ковид амбуланте, нити је радила у ковид болници у Сокобањи.
На овај начин, злоупотребом личног незадовољства појединих људи, уз обмане и лажна обећања, део опозиције поново покушава да преко тајкунских веза у медијима, нападне Српску напредну странку и председника Александра Вучића и баци мрљу на рад, труд и залагање, које председник свакодневно улаже у најтежим тренуцима борбе против вируса корона.
Подсећам, Влада Републике Србије је, у претходне четири године, у здравство у Сокобањи уложила многа средства, како за опрему, тако и за отварање нових радних места, што показују и подаци Националне службе за запошљавање. Такође, следеће године почиње и реконструкција болнице на Озрену, чија је вредност радова 10 милиона евра, чиме ће се створити услови за отварање нових радних места за медицинске раднике.
Још једном, најоштрије осуђујемо све видове претњи, а коначан став о овом догађају даћемо након судског поступка, где ће се утврдити све чињенице у вези са овим случајем – рекао је Миловановић на данас одржаној конференцији за новинаре.

 

1 thoughts on “ОО СНС: Сестра Савић није била ангажована у ковид амбуланти

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + eighteen =