Vrelo

OO SNS – predlog rebalansa budžeta i dalji planovi

Društvo Politika

Opštinski odbor Srpske napredne stranke, danas je održao konferenciju za novinare, na kojoj je bilo reči o predlogu rebalansa budžeta koji će se naći pred odbornicima na narednoj sednici skupštine.

Većnici su juče, između ostalog, usvojili predlog odluke koji se odnosi na rebalans budžeta. Predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić je ovom prilikom upoznao javnost sa predlogom rebalansa budžeta i daljim planovima lokalne samouprave.

SNS

Kada je u pitanju urbanizam i prostorno planiranje iznos od 2.000.000 dinara koji predstavlja donaciju Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture biće opredeljen za izradu plana detaljne regulacije obilaznice oko Sokobanje, koja predstavlja jednu od kapitalnih investiija na teritoriji naše opštine i čija je procenjena vrednost oko 6.000.000 evra. U okviru programa koji se odnosi na komunalne delatnosti, rebalansom budžeta predviđeno je da se novčana sredstva u iznosu od 1.407.000 dinara utroše za automatizaciju rada rezervoara vode Specijalne bolnice, čime bi bio rešen problem koji ova zdravstvena ustanova već izvesno vreme ima sa vodom za piće. U okviru istog programa planirano je da se sredstva u iznosu od 16.050.000. dinara dodaju za rekonstruciju i dogradnju vodovodne mreže u ulici Svetozara Markovića, Omladinskoj, Miće Panića i Banjičkoj.

Kada je u pitanju lokalni ekonomski razvoj, rebalansom budžeta predviđena su novčana sredstva u iznosu od 1.826.640 dinara iz budžeta opštine Sokobanja i 8.372.100 dinara iz donacije u vezi sa turističkom investicijom GIS projekta, koji će biti realizovan do kraja ove ili početka sledeće godine.

Rebalansom budžeta je predviđeno i da se novčana sredstva u iznosu od 4.000.000 dinara izdvoje, odnosno dodaju za priključak letnje pozornice „Vrelo” na vodovod i kanalizaciju. Ujedno u okviru programa organizacija saobraćaja i saobraćajne infratrukture, predviđeno je da se dodaju sredstva za rekonstrukciju Vrelske ulice u iznosu od 19.560.000. dinara. U pitanju je ulica koja prolazi pored Letnje pozornice i u planu je da ona bude kaldrmisana, kako bi se uklopila u čitav ambijent, rekao je Krstić.

Vrelo-na-flajeru

U okviru poljoprivrede tačnije procesa komasacije, predviđeno je da se dodaju sredstva u iznosu od 1.000.000 dinara za rad komisije za komasaciju i 15.344.946 dinara za sprovođenje programa komasacije. U okviru zaštite živaotne sredine predviđeno je da se dodaju sredstva u iznosu od 5.050.000 za rekonstrukciju kišne kanalizacije u ulici Svetozara Markovića.

Rebalansom budžeta predviđeno je i povećanje od 17.200.000. dinara za kompletnu sanaciju opštinskih puteva u seoskim mesnim zajednicama i to zapadnog i severnog dela opštine, čime će biti završena i zaokružena kompletna sanacija seoskih ulica na čitavoj teritoriji Opštine Sokobanja.

U okviru programa socijalne i dečije zaštite dodaće se novčana sredstva u iznosu od 160.000 dinara za redovno funkcionisanje Centra za socijalni rad. U okviru zdravstvene zaštite, sredstva će biti uvećana u iznosu od 1.500.000 za kupovinu sanitetskog vozila.

‒ Dom zdravlja je uštedeo izvesna novčana sredstva, a mi ćemo sa ovim dodatkom pomoći da se kupi još jedno sanitetsko vozilo i na taj način bitno poboljšati uslove funkcionisanja hitne službe sokobanjskog Doma zdravlja ‒ rekao je Krstić.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − eight =