Vrelo

ОО СНС – предлог ребаланса буџета и даљи планови

Друштво Политика

Општински одбор Српске напредне странке, данас је одржао конференцију за новинаре, на којој је било речи о предлогу ребаланса буџета који ће се наћи пред одборницима на наредној седници скупштине.

Већници су јуче, између осталог, усвојили предлог одлуке који се односи на ребаланс буџета. Председник општине Сокобања Исидор Крстић је овом приликом упознао јавност са предлогом ребаланса буџета и даљим плановима локалне самоуправе.

SNS

Када је у питању урбанизам и просторно планирање износ од 2.000.000 динара који представља донацију Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре биће опредељен за израду плана детаљне регулације обилазнице око Сокобање, која представља једну од капиталних инвестиија на територији наше општине и чија је процењена вредност око 6.000.000 евра. У оквиру програма који се односи на комуналне делатности, ребалансом буџета предвиђено је да се новчана средства у износу од 1.407.000 динара утроше за аутоматизацију рада резервоара воде Специјалне болнице, чиме би био решен проблем који ова здравствена установа већ извесно време има са водом за пиће. У оквиру истог програма планирано је да се средства у износу од 16.050.000. динара додају за реконструцију и доградњу водоводне мреже у улици Светозара Марковића, Омладинској, Миће Панића и Бањичкој.

Када је у питању локални економски развој, ребалансом буџета предвиђена су новчана средства у износу од 1.826.640 динара из буџета општине Сокобања и 8.372.100 динара из донације у вези са туристичком инвестицијом ГИС пројекта, који ће бити реализован до краја ове или почетка следеће године.

Ребалансом буџета је предвиђено и да се новчана средства у износу од 4.000.000 динара издвоје, односно додају за прикључак летње позорнице „Врело” на водовод и канализацију. Уједно у оквиру програма организација саобраћаја и саобраћајне инфратруктуре, предвиђено је да се додају средства за реконструкцију Врелске улице у износу од 19.560.000. динара. У питању је улица која пролази поред Летње позорнице и у плану је да она буде калдрмисана, како би се уклопила у читав амбијент, рекао је Крстић.

Vrelo-na-flajeru

У оквиру пољопривреде тачније процеса комасације, предвиђено је да се додају средства у износу од 1.000.000 динара за рад комисије за комасацију и 15.344.946 динара за спровођење програма комасације. У оквиру заштите живаотне средине предвиђено је да се додају средства у износу од 5.050.000 за реконструкцију кишне канализације у улици Светозара Марковића.

Ребалансом буџета предвиђено је и повећање од 17.200.000. динара за комплетну санацију општинских путева у сеоским месним заједницама и то западног и северног дела општине, чиме ће бити завршена и заокружена комплетна санација сеоских улица на читавој територији Општине Сокобања.

У оквиру програма социјалне и дечије заштите додаће се новчана средства у износу од 160.000 динара за редовно функционисање Центра за социјални рад. У оквиру здравствене заштите, средства ће бити увећана у износу од 1.500.000 за куповину санитетског возила.

‒ Дом здравља је уштедео извесна новчана средства, а ми ћемо са овим додатком помоћи да се купи још једно санитетско возило и на тај начин битно побољшати услове функционисања хитне службе сокобањског Дома здравља ‒ рекао је Крстић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − 1 =