OO SNS

OO SNS – Neće biti privatizacije Specijalne bolnice „Sokobanja”

Društvo Politika

OO SNS Sokobanja danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je bilo reči o glasinama u vezi sa privatizacijom Specijalne bolnice „Sokobanja”, koje su na neki način uznemirile deo javnost prethodnih dana.

‒ Prilikom obilaska lokacija na kojima se sprovode projekti finansirani iz EU PRO programa, u okviru neformalnog razgovora između delegacije EU PRO, predstavnika resornih ministarstava i predstavnika Opštine Sokobanja izgovoreno je da se do kraja godine očekuje privatizacija Specijalne bolnice ‘Sokobanja’. S obzirom da je Televizija ‘Sokobanja’ snimala i emitovala i taj neformalni deo razgovora to je izazvalo reakciju dela javnosti ‒ rekao je predsednik OO SNS Sokobanja Vladimir Milovanović.

‒ Ovom prilikom obaveštavamo javnost da Opština Sokobanja nema takvih saznanja kao i da je izgovorena rečenica lapsus. Naime nakon poslednje posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića bilo je reči o privatizaciji, ali o privatizaciji HTP ‘Lepterija’, a ne Specijalne bolnice ‘Sokobanja’ koja je u nadležnosti Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije. Opština Sokobanja o navodnoj privatizaciji ove zdravstvene ustanove nema nikakve informacije – dodao je Milovanović i istakao da će Opštinski odbor Srpske napredne stranke Sokobanja i u buduće, kao i do sada obaveštavati građane o svim projektima i dešavanjima od vitalnog značaja za Opštinu Sokobanja.

 

1 thoughts on “OO SNS – Neće biti privatizacije Specijalne bolnice „Sokobanja”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 1 =