Одржани „Дани жетвеˮ

Друштво Пољопривреда

Манифестација „Дани жетве”, у организацији Месне заједнице Врбовац, одржана је у суботу у колиби Жике Милошевића на планини Буковик. Милошевић је председник МЗ Врбовац и комбајнер. Манифестација се пету годину заредом организује након успешно завршене жетве, са циљем да се комбајнери тог дана одморе, провеселе, али и да се награде најбољи.

− Ове године највећи принос пшенице по хектару имао је Игор Радосављевић који је као награду добио бесплатну жетву наредне године док је Ивица Милошевић награђен за највећу површину под пшеницом, око пет хектара − каже Жика Милошевић, организатор манифестације.

 

Својим присуством манифестацију су подржали и Миодраг Николић председник општине Сокобања, Владимир Миловановић, заменик председника општине, Јана Матеовић народна посланица, Никола Шаиновић члан главног одбора СПС и одборници СПС Снежана Радовановић и Бора Тошић.

− Ове године смо одлучили и да се општина Сокобања придружи манифестацији и да уз домаћина Жику и ми дарујемо наше најбоље пољопривреднике. Поред плакете награђени ће добити и по ваучер за куповину пестицида за наредну годину − рекао је председник Николић.

Žetve

Поред овогодишњих награђених, ваучер за куповину пестицида додељен је и прошлогодишњем награђеном комбајнеру Бојану Арсићу. Председник Николић је у знак захвалности према организатору који је пре пола деценије дошао на ову идеју и сваке године успешно организује „Дане жетвеˮ, Милошевићу у име општине даривао симболичан поклон, урамљену фотографију на којој су домаћин, његова породица и гости манифестације.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + thirteen =