Одржана трибина „Свети Сава- живот и делоˮ

Култура

У оквиру обележавања Дана Светог Саве цела ова недељ у Предшколској установи „Буцкоˮ посвећена је животу и делу нашег просветитеља али и упознавању предшколаца са прошлошћу и традицијом нашег народа.

У организацији васпитача и Народне библиотеке „Стеван Сремацˮ данас је у просторијама ове установе културе одржана трибина под називом „Свети Сава – живот и делоˮ на којој су библиотекари деци читали и говорили пре свега о детињству Растка Немањића а најмлађи су рецитовали песме посвећене нашем просветитељу.

Према речима васпитачице Маје Алковић,у оквиру поменутих активности у холу ове предшколске установе, отворена је изложба, старих употребних предмета а експонате који су изложени донели су предшколци који су заједно са својим васпитачима, родитељима, бакама и декама направили и један илустровани речник старих речи и израза. Илустровани речник остављен је данас сокобањској библиотеци, тако да ће моћи да га погледају сви заинтересовани грађани.

 

Како сазнајемо од наше саговорнице, ова трибина и долазак у библиотеку је имaла и за циљ да се најмлађима укаже на то колики је значај ове установе културе као и да већ сада схвате да књига оплемењује човека и да му је најбољи пријатељ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + 18 =