Održana treća sednica Skupštine opštine Sokobanja

Društvo Politika

Juče je održana treća redovna sednica Skupštine opštine Sokobanja na čijem dnevnom redu su se našle čak 34 tačke, koje su odbornici većinom glasova usvojili. Najviše diskusije izazvala je tačka koja se odnosila na drugi rebalans budžeta.

− Drugi rebalans budžeta je rađen u ovom momentu kako bi se pre svega pripremila odgovarajuća projektno-tehnička dokumentacija vezana za izvođenje nekih radova koji su planirani za narednu godinu. Jedan deo rebalansa je vezan za popravku kišne kanalizacije kod hotela „Zdravljak” a drugi deo je potreban zbog izgradnju trotoara u ulici Miladina Živanovića. Nas očekuje kompletna rehabilitacija te ulice odnosno dela ulice Svetog Save ili da kažemo Regionalnog puta koji prolazi kroz Sokobanju − rekao je Vladan Petković predsednik Skupštine opštine Sokobanja.

Sokobanjski odbornici usvojili su i izveštaje o radu i izmene programa poslovanja javnih preduzeća, Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”, Srednje škole „Branislav Nušić” i Predškolske ustanove „Bucko”. Većinom glasova odbornika usvojen je i akcioni plan upisa opštinske imovine i evidentiranje nepokretnosti u javnoj svojini.

Postavljen je novi Nadzorni odbor JP „Zelenilo”, promenjena su dva člana Upravnog odbora Turističke organizacije Sokobanja, došlo je do promena i u Upravnom odboru PU „Bucko” a imenovan je i novi Nadzorni i Upravni odbor Centra za socijalni rad kao i novi članovi Školskog odbora sokobanjske osnovne i srednje škole. Odbornici su usvojili i Program korišćenja stredstava od naknade za zaštitu životne sredine, koja će biti utrošene za održavanje i uređenje javnih gradskih zelenih površina i održavanje zaštićenog prirodnog dobra „Ripaljka”.

Sednica je dugo trajala i prema rečima prvog čoveka sokobanjske skupštine, protekla je u najboljem redu uz veoma konstruktivne diskusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

seventeen − 3 =