Одржана седница скупштине општине Сокобања

Друштво

На, данас, одржаној седници скупштине општине Сокобања нашло се девет тачака дневног реда међу којима је најбитнија била други ребаланс буџета. Одборници су већином гласова усвојили све предлоге одлука.

− Поред другог ребаланса на данашњој седници су се нашле и пратеће измене програма рада наших предузећа, ЈП Зеленило, ЈКП Напредак, такође нашла се измена и допуна програма уређења грађевинског земљишта. Седница је протекла у најбољем реду, највише дискусије је било везано за буџет а код тачке која се тицала комуналног предузећа било је дискусије за питање водоснабдевања и ургентно решавање текућих проблема која се дешавају у овом периоду у Сокобањи − каже Владан Петковић председник скупштине.

Одборници Социјалистичке партије Србије су гласали за предлог одлуке о ребалансу буџета.

− Ми смо подржали одлуку о другом ребалансу буџета из разлога што смо добили уверавања да ће ових 15 посто смањења буџета односно 143 милиона динара бити у ствари на реалним основама. Показало се да је буџет нереалан и да је списак жеља обзиром да су се извршиле анализе плански оредељених средстава и да су се нашле могућности за смањење истих − каже Снежана Радовановић шеф одборничке групе СПС. Она је додала и да је било речи и о питању водоснабдевања и сагледавања вискоких зона и да је ова одборничка група предложила увођење планских рестрикција у смислу равномерне расподле према свим грађанима општине Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 1 =