Етно дућану Ђурђић уручен сертификат „ Балканика Супериор”

Друштво

Етно дућану Ђурђић из Сокобање у уторак је на церемонији у Речкој уручен сертификат Регионалног бренда источне Србије „Балканика Супериор”. Овај сертификат додељује регионална агенција за развој источне Србије (РАРИС) и представља жиг гаранције успостављен на основу најбољих европских искустава који корисницима унапређује репутацију, видљивост и кредибилитет на тржишту. Истовремено, то је гаранција за купца да роба коју купују одговара критеријиму.

Етно дућан Ђурђић је испунио све критеријуме и стекао право коришћења овог престижног статуса. Ова фирма која постоји већ дуги низ година спаја пчеларство и 100% природну козметику, и производи и продаје широку палету биљних препарата, козметичких производа и додатака исхрани.

− Кренули смо пре тринаест година као једна мала  кућна радионица и како се ширио круг наших клијената тако смо и ми повећавали асортиман и напредовали у овом послу. Тренутно смо се определили за производњу природне козметике и биљних тинктура јер се клима драстично променила и то се негативно одразило на производњу меда кога је нажалост све мање.Читава наша породица живи од ове фирме и поред тога запошљавамо три радника и да се не би угасила ми смо морали у оквиру своје производње да спојимо нешто што иде уз мед и медне мешавине − каже Виолета Ђурђић –Етно дућан Ђурђић

Своје производе породица Ђурђић излаже на многим сајмовима широм Србије, а да је сертификат отишао у праве руке, сведочи и чињеница да око 80 посто свих сировина које користе у својој производњи потиче са подручја источне Србије.

Од 2018. године од када се сертификат додељује овај сатус стекле су 20 фирме из источне Србије а са територије Сокобање и предузеће „Адонис” и ресторан „Жупан”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 4 =