Одржан састанак ЛАГ Ртањ са представницима привреде и удружења

Друштво

Након што су претходних месеци разговарали са мештанима сеоских средина у општинама Сокобања и Бољевац, представници локалне акционе групе ЛАГ РТАЊ одржали су 17. септембра у Бољевцу а јуче и у Сокобањи, састанак са привредницима и представницима удружењa са територија ове две општине. Тема састанка била је израда „Локалне стратегије руралног развоја” по LEADER приступу за територију партнерства ЛАГ Ртањ односно територију општина Сокобања и Бољевац које покрива партнерство.

Састанак у Сокобањи

− Данас смо разговарали са представницима привреде и удружења јер је један од основних принципа LEADER приступа у изради локалне стратегије руралног развоја „Bottom Up” – приступ „одоздо према горе” у којем локално становништво са територије ЛАГ-а учествује у доношењу одлука о локалним стратегијама руралног развоја и одређивању приоритета који ће се примењивати у нашој локалној заједници. Ми заједно морамо да се договоримо јасно о ономе што заједница жели да промени израдом и имплементацијом поменуте стратегије − рекао је Славиша Крстић, председник ЛАГ Ртањ.

Према Крстићевим речима, након овог састанка следе анализе свих предлога и идеја а затим и писање стратегије која ће на јавном увиду бити октобра месеца, тако да ће сви мештани наше општине имати прилику да и тада упуте своје сугестије, коментаре и предлоге а све у циљу унапређења квалитета живота у општинама Сокобања и Бољевац.

Састанак у Бољевцу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + thirteen =