Izložbapasa

Изложба паса у Сокобањи по мишљењу кинолога једна од најлепших у Србији

Друштво

Једанаеста Међународна изложба паса свих раса ЦАЦИБ 2022. одржана је у суботу увече на теренима Спортског центра Подина. Организатори изложбе су Кинолошко друштво Сокобања и Кинолошки савез Србије, а покровитељ општина Сокобања. Изложбу је отворио и присутне у име Сокобање поздравио председник Скупштине Општине Сокобања Владан Петковић.

Врло атрактивна ноћна изложба паса одржава се у Сокобањи дуже од једне деценије, а од пре неколико година одржава се на спортским теренима на „Подиниˮ уз одлично осветљење, тако да је из године у годину све популарнија и ван граница наше земље. То потвруђују подаци да је на овогодишњој изложби учествовало чак 380 паса од којих су седамдесет довели излагачи из других земаља.

– Ово је једна од најбољих и најлепших изложба у Србији са великим бројем учесника из иностранства. Сокобања као једна од туристичких дестинација у Србији на овај начин показује да је интересантна како за наше излагаче тако и за иностране – рекао је Драган Јањић, кинолошки судија Кинолошког савеза Србије.

Војкан Мишљеновић, председник кинолошког савеза Сокобања и организатор ове манифестације каже да је веома задовољан да се у оваквој кризној ситуацији, каква је свуда у свету, пријавио толики број излагача из земље и иностранства.

Председник општине Миодраг Николић је истакао да је са порастом броја излагача, али и посетилаца ова манифестација постала веома значајна и за туризам Сокобање.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × two =