Pesnici

Одржан песнички маратон УК „Стојан Живадиновићˮ

Друштво Култура

Песнички маратон у организацији Удружења књижевника „Стојан Живадиновићˮ одржан је у суботу у сали изнад ватрогасног. Учешће на маратону узело је тридесетак песника из Србије међу којима се нашао и један Ирачанин, Сабах Ал Зубеиди, председник Књижевног клуба „Месопотамијаˮ из Београда, који редовно посећује Сокобању и манифестације које организује наше удружење књижевника.

‒ Учесници су пре самог маратна имали прилику да прошетају центром Сокобање и посете спомен-собу Стојана Живадиновића, по коме наше удружење и носи име ‒ каже Хранимир Милојковић.

Pesnici

‒ Живадиновић је неправедно оптужен да је сарађивао са окупатором у Другом светском рату и због тога је до краја живота био прогањан, а после смрти бачен у заборав ‒ подсећа књижевник и члан сокобањског удружења названог по Стојану Живадиновићу.

Према одлуци стручног жирија прво место заузела је Александра Стојаковић из Алексинца, друго место Милован Илић из Баточине, а треће Мила Марковић из Параћина.

И публика је дала свој суд који се разликовао од суда жирија. Прво место по гласовима публике освојила је Слађана Ивановић из Алексинца, друго место Зоран Јовановић из Лесковца, а треће Радмила Милојевић из Параћина.

Pesnici

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × one =