Одржан 14. Сабор фолклора „Игра коло под Озреном 2023.”

Друштво Култура

Протеклог викенда одржан је 14. Сабор фолклора „Игра коло под Озреном”, у организацији Културно уметничког друштва „Соко” из Сокобање. Након дефилеа центром града, на великој сцени летње позорнице „Врело”, наступило је преко 500 учесника из 13 градова Србије.

Публика је имала прилике да суботњег дана ужива у фолклору КУД-ова 13 градова Србије и то из Српског Милетића, Смедеревске Паланке, Пожаревца, Смедерева, Врања, Књажевца, Јагодине, Параћина, Бољевца, Бора, Алексинца, Сокобање, пријатеља из Македоније и Бугарске.

Ово је један од бројних фестивала у организацији КУД-а „Соко” из Сокобање, а према речима Славољуба Ћирковића, председника друштва, Сокобања је овога лета била епицентар фолклора.

− Ја сам презадовољан свим оним што смо урадили ове године. Сокобања је ове године била епицентар фолклора. Имали смо близу 80 различитик КУД-ова, који су посетили Сокобању, што из Србије, што из Бугарске, Македоније, Чилеa, Пољскe, Турскe, Немачкe. Када је у питању сам Сабор фолклора, презадовољан сам. Имали смо одлична друштва из 13 градова из Србије, пријатељска друштва из Македоније и Бугарске, специјалне госте, нашу Станиславу Ђорђевић, једину гајдашицу која студира Етно-музикологију у Бања Луци и младу Тик-ток звезду из Хрватске која на хармоници спаја модеран и етно стил Стелу Раде у шта су присутни могли и да се увере − каже Ћирковић. − Прекосутра идемо на фестивал „Фолклорне нијансе Сунчев Брег” у Бугарској, а након тога нас очекује и још десетак наступа као и одлазак у Македонију, тако да кажем да је КУД „Соко” један озбиљан репрезент Сокобање и Србије − додао је Ћирковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + seven =