Eko fest

Одржан дванаести Еколошки фестивал

Друштво

Дванаести Дечји еколошки фестивал у организацији Учитељског друштва „Сокобања” и Основне школе „Митрополит Михаило”, одржан је данас у центру. Тема овогодишњег фестивала била је „Културна баштина”. Манифестацију су свечано отвориле сокобањске мажореткиње, а затим је уследио дефиле маскираних предшколаца и ученика од првог до четвртог разреда основне школе.

« од 8 »

У складу са темом фестивала, центром сокобање продефиловали су Лептерија, Жупан, Чучук Стана, Исидора Секулић и многе друге личности из прошлости Сокобање, али и легенди овог краја.

Zdenka ‒ Манифестација има за циљ да подигне свест људи о заштити животне средине и то кроз игру, песму и дружење. Тема овогодишњег фестивала је и те како повезана са тим јер чувајући културну баштину ми градимо наш идентитет, самим тим штитимо и природу, зато смо ове године и повезали те две теме и на тај начин се потрудили да као друштво учитеља дамо свој допринос очувању културне баштине нашег краја коју свакако треба што више неговати – каже Зденка Миливојевић, председница Учитељског друштва „Сокобања”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =