Eko fest

Održan dvanaesti Ekološki festival

Društvo

Dvanaesti Dečji ekološki festival u organizaciji Učiteljskog društva „Sokobanja” i Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”, održan je danas u centru. Tema ovogodišnjeg festivala bila je „Kulturna baština”. Manifestaciju su svečano otvorile sokobanjske mažoretkinje, a zatim je usledio defile maskiranih predškolaca i učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

« od 8 »

U skladu sa temom festivala, centrom sokobanje prodefilovali su Lepterija, Župan, Čučuk Stana, Isidora Sekulić i mnoge druge ličnosti iz prošlosti Sokobanje, ali i legendi ovog kraja.

Zdenka ‒ Manifestacija ima za cilj da podigne svest ljudi o zaštiti životne sredine i to kroz igru, pesmu i druženje. Tema ovogodišnjeg festivala je i te kako povezana sa tim jer čuvajući kulturnu baštinu mi gradimo naš identitet, samim tim štitimo i prirodu, zato smo ove godine i povezali te dve teme i na taj način se potrudili da kao društvo učitelja damo svoj doprinos očuvanju kulturne baštine našeg kraja koju svakako treba što više negovati – kaže Zdenka Milivojević, predsednica Učiteljskog društva „Sokobanja”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × three =