„Нушићеви Хајдуци” за викенд у Сокобањи

Друштво Култура

Манифестација „Нушићеви Хајдуци” посвећена нашем прослављеном комедиографу која ће окупити ученике свих школа из Србије и региона са именом Бранислав Нушић, почиње у петак 14. октобра и траје до недеље 17.октобра.

Свечано отварање манифестације одржаће се у петак са почетком у 18.00 сати, у конгресној сали хотела „Моравица”, а након тога биће одржана позоришна радионица „Учионица учитељице Љутмиле”, коју ће одржати проф. Злата Типолд, и у којој ће учествовати ученици ОШ „Митрополит Михаило” из Сокобање.

У суботу, од 12.00 сати, биће одржан „Хајдучки крос” када ће ученици обићи туристичке атракције Сокобање и снимати аутопортрете-фотографије (селфије), након чега ће стручни жири ће изабрати најбољу фотографију (селфи). Након кроса, од 15 сати, биће одржан такмичарски део манифестације, у конгресној сали хотела „Моравица”, када ће свих шест основних школа, које носе име нашег познатог комедиографа, одиграти представе које су припремили. Стручни жири биће састављен од представника свих организатора. За све заинтересоване грађане и госте, који желе да погледају представе, улаз ће бити слободан.

У недељу, 16.октобра, одржаће се проглашење победника и додела награда за најбољег појединца и најбоље изведену представу и проглашење победника за најбољу аутопортрет-фотографију (селфи), што ће уједно бити и крај манифестације.

Организатор манифестације је „Нушић фондација” у сарадњи са Туристичком организацијом Сокобања, СШ „Бранислав Нушић”, Сокобања, ОШ „Митрополит Михаило”, Сокобања и Народном библиотеком „Стеван Сремац”, Сокобања.

Насловна фотографија: архива Сокопрес.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 6 =