Сокобањски средњошколци од 1. септембра у клупама али има промена

Друштво

У току су последње припреме за 1. септембар, почетак нове школске године у СШ „Бранислав Нушић”. У тренутно актуелним епидемиолошким условима који важе у Републици Србији, а самим тим и у Сокобањи, све средње школе су од Министарства просвете добиле упуство за организовање наставе.

Како сазнајемо од Ане Милићевић, директорке СШ „Бранислав Нушић”, модел за средње школе подразумева комбинован модел у оквиру кога се све групе ученика где их је више 16 деле на пола и онда такве групе ученика долазе наизменично у школу, тако што једне недеље имају наставу током целе недеље, а током наредне недеље прате наставу на даљину.

− Оно што је новина, ученици који похађају наставу у школи имаће скраћене часове на 30 минута. Обзиром да смо ми у већем делу средње стручне школе где се један део наставе већ одвија у мањим групама, то су вежбе за стручне предмете а и за неке опште образовне, ту неће бити никаквих промена јер те групе већ испуњавају прописана правила да их буде мање од 16 – каже Милићевић.

Она додаје да родитељи имају могућност да изаберу да њихово дете похађа искључиво наставу на даљину али да то мора бити образложен предлог. У току је анкетирање родитеља и, према тренутним резултатима, иако анкетирање још увек траје, највећи број родитеља се одлучио на комбиновани модел о коме је било речи у првом делу текста. У случају да неко одабере похађање наставе на даљину, има право да током трајања школске године промени одлуку и настави похађање наставе на комбинован начин.

Све додатне информације родитељи могу потражити на сајту школе bnusicsbanja.edu.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × four =