Opština

Nove odluke Štaba za vanredne situacije: Fomiran kol centar i povoljnosti za poljoprivrednike

Društvo

Štab za vanredne situacije je doneo odluku kojom se dozvoljava poljoprivrednicima, bez obzira na starost, da se radi obavljanja poljoprivrednih radova, kreću putem traktorom ili drugim poljoprivrednim mašinama, kao i da borave na otvorenom, u vremenu od 05,00 časova do 20,00 časova.

U navedenom periodu dozvoljeno je pčelarima da borave na mestu na kome se nalaze košnice.

Licima koja nose mleko radi otkupa dozvoljeno je kretanje do 18,00 časova, a nakon toga u realnom vremenu potrebnom za povratak kući.

Takođe, doneta je odluka kojom se ograničava radno vreme maloprodajnim objektima na teritoriji opštine Sokobanja, isti su dužni da svoje radno vreme prilagode sa merom zabrane kretanja i svoj rad moraju završiti najkraće jedan sat pre početka sprovođenja pomenute mere.

Obrazuje se kol centar u svrhu pružanja podrške licima sa teritorija opštine Sokobanja, a u cilju sprečavanja virusa Kovid-19, što podrazumeva da građani mogu da se obrate u slučajevima kada nemaju drugu mogućnost da pribave osnovne životne namirnice ili su ugroženi na drugi način, na brojeve telefona 018/830-030 u periodu od 8 do 16 časova i na telefon 064/85-60-733 u periodu od 16 do 20 časova.

Naloženo je JP „Zelenilo Sokobanja” da obezbedi svu potrebnu tehničku opremu za dezinfekciju stambenih zgrada na teritoriji opštine Sokobanja.

Opštinskoj upravi opštine Sokobanja da svoju karticu, koja služi za kupovinu goriva kod „Naftne industrije Srbije” i „Gasproma” stavi na raspolaganje svim subjektima koji za to imaju potrebe, a od značaja su za suzbijanje virusa Kovid-19 na teritoriji opštine Sokobanja.

Nalaže se Opštinskoj upravi opštine Sokobanja da u cilju suzbijanja virusa Kovid-19 iz budžeta opštine sa pozicije za upravljanje vanrednim situacijama opredeli sredstva za nabavku 12 zaštitnih kombinezona, 40 komada zaštitnih naočara, 600 nitrilnih zaštinih rukavica, 100 kombinezona sa kapuljačom, 20 laboratorijskih mantila i 25 hirurških maski sa vizirom.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × four =