Opština

Нове одлуке Штаба за ванредне ситуације: Фомиран кол центар и повољности за пољопривреднике

Друштво

Штаб за ванредне ситуације је донео одлуку којом се дозвољава пољопривредницима, без обзира на старост, да се ради обављања пољопривредних радова, крећу путем трактором или другим пољопривредним машинама, као и да бораве на отвореном, у времену од 05,00 часова до 20,00 часова.

У наведеном периоду дозвољено је пчеларима да бораве на месту на коме се налазе кошнице.

Лицима која носе млеко ради откупа дозвољено је кретање до 18,00 часова, а након тога у реалном времену потребном за повратак кући.

Такође, донета је одлука којом се ограничава радно време малопродајним објектима на територији општине Сокобања, исти су дужни да своје радно време прилагоде са мером забране кретања и свој рад морају завршити најкраће један сат пре почетка спровођења поменуте мере.

Образује се кол центар у сврху пружања подршке лицима са територија општине Сокобања, а у циљу спречавања вируса Ковид-19, што подразумева да грађани могу да се обрате у случајевима када немају другу могућност да прибаве основне животне намирнице или су угрожени на други начин, на бројеве телефона 018/830-030 у периоду од 8 до 16 часова и на телефон 064/85-60-733 у периоду од 16 до 20 часова.

Наложено је ЈП „Зеленило Сокобања” да обезбеди сву потребну техничку опрему за дезинфекцију стамбених зграда на територији општине Сокобања.

Општинској управи општине Сокобања да своју картицу, која служи за куповину горива код „Нафтне индустрије Србије” и „Гаспрома” стави на располагање свим субјектима који за то имају потребе, а од значаја су за сузбијање вируса Ковид-19 на територији општине Сокобања.

Налаже се Општинској управи општине Сокобања да у циљу сузбијања вируса Ковид-19 из буџета општине са позиције за управљање ванредним ситуацијама определи средства за набавку 12 заштитних комбинезона, 40 комада заштитних наочара, 600 нитрилних заштиних рукавица, 100 комбинезона са капуљачом, 20 лабораторијских мантила и 25 хируршких маски са визиром.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 15 =