Rudnik

Несрећа у руднику „Сокоˮ

Друштво

У Руднику „Сокоˮ у Читлуку код Сокобање, нажалост, у раним јутарњим сатима догодила се несрећа. За сада нема званичних информација, али у медијима су се појавили извештаји у којима се наводи да је у руднику још двадесетак рудара заробљено, а да нажалост има и страдалих. Према непотврђеним информацијама наводно је осам рудара погинуло.

Како јавља наша екипа, која је на улазу у Рудник, делегација ресорног министарства и министарка Зорана Михајловић стигли су на лице места. Новинарским екипама није дозвољен улаз у Рудник, али се очекује званично саопштење прес службе Министарства рударства и енергетике.

Rudnik

– Оно што незванично сазнајемо јесте да има осморо погинулих, чак су и опречне информације око тога шта се тачно десило. Неко каже да је експлозија метана, да је због тога дошло до обрушавања. Неко каже да је само из неког разлога дошло до обрушавања и да има и затрпаних рудара – јавља наша новинарка Катарина Петровић.

Директор Опште болнице Алексинац доктор Горан Видић каже да су четири екипе Дома здравља Алексинац на терену, као и екипе из Зајечара и Књажевца које су укључене.

Тренутно је у Општој болници у Алексинцу, према његовим речима, збринуто 18 повређених рудара – 15 са лаким повредама, двојица са повредама лакта и један са серијским преломом пет ребара, али да је и он ван животне опасности.

Због тога су сви пацијенти који нису хитни и операције које су планиране отказани. Пацијенти су пуштени, мобилисали су и остала одељења у згради. У овом тренутку у Општој болници немају проблем са капацитетима.

И наши извори су нам потврдили да има погинулих и повређених. За сада немамо имена погинулих, али се страхује да можда има и са нашег подручја. Ускоро очекујемо прва званична саопштења.

Rudnik

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 4 =