Rudnik

Nesreća u rudniku „Sokoˮ

Društvo

U Rudniku „Sokoˮ u Čitluku kod Sokobanje, nažalost, u ranim jutarnjim satima dogodila se nesreća. Za sada nema zvaničnih informacija, ali u medijima su se pojavili izveštaji u kojima se navodi da je u rudniku još dvadesetak rudara zarobljeno, a da nažalost ima i stradalih. Prema nepotvrđenim informacijama navodno je osam rudara poginulo.

Kako javlja naša ekipa, koja je na ulazu u Rudnik, delegacija resornog ministarstva i ministarka Zorana Mihajlović stigli su na lice mesta. Novinarskim ekipama nije dozvoljen ulaz u Rudnik, ali se očekuje zvanično saopštenje pres službe Ministarstva rudarstva i energetike.

Rudnik

– Ono što nezvanično saznajemo jeste da ima osmoro poginulih, čak su i oprečne informacije oko toga šta se tačno desilo. Neko kaže da je eksplozija metana, da je zbog toga došlo do obrušavanja. Neko kaže da je samo iz nekog razloga došlo do obrušavanja i da ima i zatrpanih rudara – javlja naša novinarka Katarina Petrović.

Direktor Opšte bolnice Aleksinac doktor Goran Vidić kaže da su četiri ekipe Doma zdravlja Aleksinac na terenu, kao i ekipe iz Zaječara i Knjaževca koje su uključene.

Trenutno je u Opštoj bolnici u Aleksincu, prema njegovim rečima, zbrinuto 18 povređenih rudara – 15 sa lakim povredama, dvojica sa povredama lakta i jedan sa serijskim prelomom pet rebara, ali da je i on van životne opasnosti.

Zbog toga su svi pacijenti koji nisu hitni i operacije koje su planirane otkazani. Pacijenti su pušteni, mobilisali su i ostala odeljenja u zgradi. U ovom trenutku u Opštoj bolnici nemaju problem sa kapacitetima.

I naši izvori su nam potvrdili da ima poginulih i povređenih. Za sada nemamo imena poginulih, ali se strahuje da možda ima i sa našeg područja. Uskoro očekujemo prva zvanična saopštenja.

Rudnik

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − 12 =