Nedelja sporta u školi „Mitropolit Mihailo”

Sport

U organizaciji aktiva nastavnika fizičkog vaspitanja i rukovodstva Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”, od ponedeljka 24. septembra do petka 28. septembra, održava se Nedelja školskog sporta. Ova akcija sprovodi se po preporuci Ministarstva omladine i sporta u svim školama širom Srbije, ali u različitim terminima.

U sokobanjskoj osnovnoj školi održava se dva puta u toku jedne školske godine i to septembra i maja meseca. Kao dopuna nastavi fizičkog vaspitanja Nedelja sporta ima za cilj da učenicima ukaže na važnost sporta i fizičke aktivnosti za njihov pravilan psiho-fizički rast i razvoj i realizuje se kako u matičnoj, tako i u područnim školama, kaže Jasna Rosić, nastavnica fizičkog vaspitanja.

Učenici od prvog do osmog razreda i nastavnici naše škole u cilju promocije bavljenja sportom i zdravih stilova života učestvuju u mnogim aktivnostima. Nedelju školskog sporta započeli su u ponedeljak petaci igrom „Između dve vatre”. Utorak je bio dan rezervisan za učenike šestog razreda i „Poligone spretnosti”. Danas i sutra je dan za košarku i učenike sedmog i osmog razreda. Poslednji dan, petak, posvećen je fudbalu, kada će učenici petog razreda igrati protiv učenika šestog, a sedmaci protiv osmaka.

I oni najmlađi, učenici nižih razreda, učestvovaće u mnogim sportskim aktivnostima tokom ove nedelje, poput igre „Između dve vatre”, preskakanja vijače, štafetne igre sa rekvizitima i igre preciznosti sa loptom. Nosioci aktivnosti za niže razrede su svi učitelji razredne nastave. Veoma je bitno uključiti što veći broj dece u ova sportska dešavanja, jer učenici koji ne učestvuju ni u jednom od spomenutih sportova, bodre svoje drugare sa tribina po pravilima fer-pleja, dodaje naša sagovornica.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine + 6 =