JKP Napredak

„Напредакˮ: За неке послове чекамо лепше време, за неке нисмо надлежни

Друштво

Понеки сунчан дан и повољније временске прилике, током овог и прошлог месеца, створиле су услове да предузеће „Напредакˮ заврши неке од редовних послова, али и да санира у међувремену настале кварове. Ипак, неке активности мораће да сачекају још неко време јер захтевају вишу температуру. Такав је случај са Његошевом улицом у којој су радови кренули децембра прошле године. Иако становници ове улице постају нестрпљиви, директорка Ана Вељковић објашњава да наставак радова не зависи од њих и да екипе спремно чекају лепше време да би одмах наставиле са радовима.

– Ми смо започели са тим активностима у децембру јер је дошло до пуцања азбестне цеви. У неколико дана имали смо више пуцања цеви. Такву активност не бисмо спровели у неповољним временским условима да није морало тако. Наше екипе су таман изашле, санирале квар на једном месту, онда се дешавало пуцање неколико метара навише и наниже. Схватили смо да таквом поправком тих мањих кварова не можемо да решимо проблем. Онда смо приступили замени већег дела, односно набавили смо материјал, али док је време дозвољавало и док смо могли радили смо санацију тог квара. Такође, смо имали проблем јер нам је екипа била болесна од ковида, тако да смо практично две недеље били без екипе која би могла да санира те карове. Суграђани су нас често звали и питали због чега се радови не настављају, али то је процес такозваног електро варења где је неопходна температура изнад осам степени да би тај посао могао да се заврши на правилни начин – објашњава директорка.

JKP Napredak

Наша саговорница истиче и да ће ускоро бити завршено постављање прикључака у Бата Нолетовој улици, као и санација квара у близини некадашњег 14. Августа. Навела је и које су послове до сада завршили.

– У међувремену сваки леп тренутак, сваки сунчан дан, наше екипе су искористиле тако што су, у оквиру редовног програма одржавања атмосферске и кишне канализације, очистиле решетке у улицама Војводе Мишића, Спортској, Кнеза Милоша, Милоша Црњанског, Војводе Путника са одвозом наноса у великим контејнерима јер је ту било доста песка, ризле, блата… Приступило се поправци кварова у Омладинској улици, Војводе Путника, Спортској, Доситејевој, Милутина Пејовића, Ђорђа Новаковића и замени и варењу решетки за кишну канализацију, такође у улици Милоша Црњанског – каже директорка Вељковић.

JKP Napredak

По њеним речима, суграђани им често замерају необављање послова за које нису надлежни. Неке обавезе више нису на списку предузећа „Напредакˮ, како нам појашњава, као на пример одржавање чесми на излетиштима.

– У програму одржавања су само градске чесме. Дакле, оне које се налазе у централном градском парку, на Бањици, код Врела, парка Борићи, код цркве… А сва та изворишта на излетиштима, попут Шопура, не спадају у домен градског водоснабдевања и нису у нашој надлежности, као ни кошење излетишта. То је у неком ранијем периоду припадало ЈКП ‘Напретку’, ми сада имамо програм одржавања фонтана и градских чесми – каже директорка.

Izletište Šopur
Излетиште Шопур; Фото: Из архиве

Она је упутила апел суграђанима да се телефоном, мејлом или лично у просторијама „Напреткаˮ информишу о пословима за које је надлежно ово предузеће и да их истовремено обавесте о насталим кваровима.

Фото са насловне: Радови у Његошевој улици

 

1 thoughts on “„Напредакˮ: За неке послове чекамо лепше време, за неке нисмо надлежни

  1. Ljudi proći će Korona, Sokobanja na žalost živi od turizma, mnogo je stvari koje moraju da se urade možda niste ni svesni, nije mi cilj nikog da ubredim. Putevi pristupni moraju da budu srđeni. Put regionalni na Ozrenu od “Grudnog” do “Očnog” je odnela kišnica. Isti nije sređivan 15-20godina. Što se tiče Njegoševe imate sreće lično znam ljude koji su oštetili vozila. Na vašu sreću nisu tužili opštinu. Tražite republičke fondove, nemojte da Vam emisija “SAT” sa RTS-a sređuje regionalne puteve Boljevac-Sokobanja. Na prste jedne ruke ne možemo da nastojimo ulice koje su asfaltirane u celosti. Dugo nije ulagano u Sokobanji morate oštrije da nastupate. Put od sela Subotinca – sela Rutevac Vam je vrlo bitan, apelujte imate poluge moći, sve najbolje i srećno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − 7 =