Најмлађи у Сокобањи испратили стару годину уз „Новогодишњу чаролију”

Друштво

Новогодишњи празници у Сокобањи, након дужег низа година обележени су богатим и шареноликим програмом у организацији Културног центра Сокобања и Туристичке организације Сокобања а под покровитељством општине Сокобања. Све је наравно почело дочеком Деда Мраза 29. децембра у атријуму испред Завичајног музеја, уз музику, песму, игру, аниматоре и слаткише. Након тога, такође најмлађи, могли су да уживају у новогодишњој чаролији, у дворишту мале школе, припремљеној само за њих.

Према речима Далиборке Стевановић директоке Културног центра, овај новогодишњи програм за дечицу организован је задњег дана старе године са жељом да је испрате како доликује и исто тако да дочекају наредну годину. Манифестација је окупила велики број малишана и њихових родитеља а у оквиру ње су пре свега учествовала деца која похађају ликовну, фотографску, новинарску и плесну радионицу Културног центра Сокобања.

− Организовали смо изложбе радова ликовне, фотографске и новинарске радионице. У оквиру ликовне радионице најмлађи су правили новогодише украсе којима су затим окитили јелку која је била постављена у дворишту. Полазници новинарске секције су радили репортажу а фотографске апаратом овековечили овај новогодишњи програм − рекла је Стевановић.

Ову предивну чаролију својим гласићима обојили су чланови дечјег хора „Соколићи”, фолклором, најмлађи чланови КУД-а „Соко”, а својом игром дали јој енергију чланови плесне групе Културног центра.

И овај Новогодишњи програм био је хуманитарног карактера јер су родитељи могли да купују производе израђене у оквиру радионица а сав приход од тога намењен је деци којој је та помоћ најпотребнија.

Како је била атмосфера на „Новогодишњој чаролији”, можете погледати и у видео прилогу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − seventeen =