Nagrađeni pobednici književnog konkursa „Sveti Jovan Biljober”

Kultura

U organizaciji Udruženja književnika „Stojan Živadinović” iz Sokobanje u petak, 7. jula, održana je promocija zbornika „Sveti Jovan Biljober 2018”, kao i podela nagrada i pohvala učesnicima istoimenog književnog konkursa.

Manifestacija je obuhvatila i obilazak spomen sobe književnika Stojana Živadinovića u sokobanjskom muzeju i prigodan govor povodom 77 godina smrti poznatog srpskog književnika. O liku i književnom delu Stojana Živadinovića govorio je književnik Hranimir Milojković.

Zbornik „Sveti Jovan Biljober 2018” promovisan je u legatu slikara Miluna Mitrovića, a učestovali su svi prisutni učesnici književnog konkursa i pesnici Udruženja književnika „Stojan Živadinović”. Svoje pesme govorilo je 18 pesnika (bez nagrađenih i pohvaljenih).

Na kraju manifestacije dodeljene su nagrade i pohvale najuspešnijim učesnicima konkursa Jovanu Bundalu, Borisavu Blagojeviću, Branki Trninić Dabić i Zoranu Jovanoviću. Svako od njih je, pored zbornika, dobio diplomu, pehar, ivanjski venčić i paket čajeva od lekovitog bilja. Pobednik konkursa Jovan Bundalo dobio je i vrednu umetničku sliku.

Veliku podršku dali su sponzori, Skupština opštine Sokobanja i Narodna biblioteka „Stevan Sremac”, a manifestaciju su podržali i pojedini građani.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen + 1 =