Награђени победници књижевног конкурса „Свети Јован Биљобер”

Култура

У организацији Удружења књижевника „Стојан Живадиновић” из Сокобање у петак, 7. јула, одржана је промоција зборника „Свети Јован Биљобер 2018”, као и подела награда и похвала учесницима истоименог књижевног конкурса.

Манифестација је обухватила и обилазак спомен собе књижевника Стојана Живадиновића у сокобањском музеју и пригодан говор поводом 77 година смрти познатог српског књижевника. О лику и књижевном делу Стојана Живадиновића говорио је књижевник Хранимир Милојковић.

Зборник „Свети Јован Биљобер 2018” промовисан је у легату сликара Милуна Митровића, а учестовали су сви присутни учесници књижевног конкурса и песници Удружења књижевника „Стојан Живадиновић”. Своје песме говорило је 18 песника (без награђених и похваљених).

На крају манифестације додељене су награде и похвале најуспешнијим учесницима конкурса Јовану Бундалу, Борисаву Благојевићу, Бранки Трнинић Дабић и Зорану Јовановићу. Свако од њих је, поред зборника, добио диплому, пехар, ивањски венчић и пакет чајева од лековитог биља. Победник конкурса Јован Бундало добио је и вредну уметничку слику.

Велику подршку дали су спонзори, Скупштина општине Сокобања и Народна библиотека „Стеван Сремац”, а манифестацију су подржали и поједини грађани.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + ten =