На „Првој хармонициˮ Драгана Мирковић, Радиша Урошевић, Ана Бекута…

Друштво

Међународни Фестивал „Прва хармоника Србије – Сокобања 2022ˮ биће одржана по 59. пут од 10 до 12. августа, на Летњој позорници „Врелоˮ. Ова манифестација, која је за 60 година постојања изнедрила велики број познатих музичара, музиколога, шефова оркестара, виртуоза на хармоници, трајаће ове године три дана и састојаће се из два дела, такмичарског и ревијалног.

Финале такмичарског дела, у коме ће учествовати преко 90 такмичара, у осам категорија из Србије и иностранства одржаће се у хотелу „Моравицаˮ, 11. и 12. августа од 10:00 сати. Ревијални део програма, све три вечери одржаће се на Великој сцени Летње позорнице „Врелоˮ.

Прве вечери, у среду 10. августа, од 20:00 сати: наступиће пет победника „Прве хармоникеˮ: Давид Николић из Беча, Прва хармоника Србије 2018, Милан Милићевић из Винче, Прва хармоника Србије 2016, Милош Теофиловић из Врчина, Прва хармоника Србије 2015, Владимир Марковић из Ниша, Прва хармоника Србије 2014. и Александар Живановић из Београда, Прва хармоника Србије 2013. Након наступа пет првака, на Великој сцени Летње позорнице „Врелоˮ од 21:00 сат концерт ће одржати Драгана Мирковић.

Четвртак 11. август од 20:00 сати: Наступ Милене Минић из Ореовице, „Прве хармонике Србије 2021ˮ и победника млађих категорија хармоникаша у категоријама: петлића, пионира, старијих пионира, млађих јуниора и дуета млађих од 15 година. У ревијалном делу наступиће Ана Бекута, Радиша Урошевић, Биљана Петковић и Милена Јанковић. Специјални гост Фестивала, Лука Ђорђевић, виолиниста, лауреат „28. Царевчевих данаˮ, Велико Градиште 2022. године.

Велико финале биће одржано у петак 12. августа од 21:00 сат и започеће наступом победника старијих категорија такмичара: јуниора, сениора и дуета старијих од 15 година, а уследиће проглашење Прве хармонике Србије, Сокобања 2022. У ревијалном делу наступиће Стефан Петрушић, Бане Шевић, Весна Димић, Марина Станкић и Данило Живковић. Друге и треће вечери извођаче ће пратити оркестар Синише Вићентијевића.

Директан телевизијски пренос финалне вечери фестивала хармонике у Сокобањи, гледаоци широм Србије, моћи ће да прате кроз програм Радио телевизије Србије. Цена улазнице по вечери је 200 динара, а комплет улазница за све три вечери је 500 динара. Улазнице у претпродаји могу се обезбедити у Туристичко информативном центру, Туристичке организације Сокобања, а на дан фестивала у објекту Летње позорнице „Врелоˮ. Број улазница је ограничен.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × three =