Na „Prvoj harmoniciˮ Dragana Mirković, Radiša Urošević, Ana Bekuta…

Društvo

Međunarodni Festival „Prva harmonika Srbije – Sokobanja 2022ˮ biće održana po 59. put od 10 do 12. avgusta, na Letnjoj pozornici „Vreloˮ. Ova manifestacija, koja je za 60 godina postojanja iznedrila veliki broj poznatih muzičara, muzikologa, šefova orkestara, virtuoza na harmonici, trajaće ove godine tri dana i sastojaće se iz dva dela, takmičarskog i revijalnog.

Finale takmičarskog dela, u kome će učestvovati preko 90 takmičara, u osam kategorija iz Srbije i inostranstva održaće se u hotelu „Moravicaˮ, 11. i 12. avgusta od 10:00 sati. Revijalni deo programa, sve tri večeri održaće se na Velikoj sceni Letnje pozornice „Vreloˮ.

Prve večeri, u sredu 10. avgusta, od 20:00 sati: nastupiće pet pobednika „Prve harmonikeˮ: David Nikolić iz Beča, Prva harmonika Srbije 2018, Milan Milićević iz Vinče, Prva harmonika Srbije 2016, Miloš Teofilović iz Vrčina, Prva harmonika Srbije 2015, Vladimir Marković iz Niša, Prva harmonika Srbije 2014. i Aleksandar Živanović iz Beograda, Prva harmonika Srbije 2013. Nakon nastupa pet prvaka, na Velikoj sceni Letnje pozornice „Vreloˮ od 21:00 sat koncert će održati Dragana Mirković.

Četvrtak 11. avgust od 20:00 sati: Nastup Milene Minić iz Oreovice, „Prve harmonike Srbije 2021ˮ i pobednika mlađih kategorija harmonikaša u kategorijama: petlića, pionira, starijih pionira, mlađih juniora i dueta mlađih od 15 godina. U revijalnom delu nastupiće Ana Bekuta, Radiša Urošević, Biljana Petković i Milena Janković. Specijalni gost Festivala, Luka Đorđević, violinista, laureat „28. Carevčevih danaˮ, Veliko Gradište 2022. godine.

Veliko finale biće održano u petak 12. avgusta od 21:00 sat i započeće nastupom pobednika starijih kategorija takmičara: juniora, seniora i dueta starijih od 15 godina, a uslediće proglašenje Prve harmonike Srbije, Sokobanja 2022. U revijalnom delu nastupiće Stefan Petrušić, Bane Šević, Vesna Dimić, Marina Stankić i Danilo Živković. Druge i treće večeri izvođače će pratiti orkestar Siniše Vićentijevića.

Direktan televizijski prenos finalne večeri festivala harmonike u Sokobanji, gledaoci širom Srbije, moći će da prate kroz program Radio televizije Srbije. Cena ulaznice po večeri je 200 dinara, a komplet ulaznica za sve tri večeri je 500 dinara. Ulaznice u pretprodaji mogu se obezbediti u Turističko informativnom centru, Turističke organizacije Sokobanja, a na dan festivala u objektu Letnje pozornice „Vreloˮ. Broj ulaznica je ograničen.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

three × 4 =