На другој овогодишњој акцији прикупљено 77 јединица крви

Друштво

Друга овогодишња акција добровољног давања крви одржана је јуче. Од потенцијалних 83, крв је дало 77 мештана, шесторо је одбијено из здравствених разлога.

Акција је одржана у просторијама Средње школе „Бранислав Нушић” тако да је ово била прилика да поједини ученици завршних разреда ове образовне установе, који су постали пунолетни, први пут дају крв. Породици хуманих јуче се придружило још 16 нових давалаца.

Милица Миленковић, секретар Црвеног крста Сокобања, каже да су веома задовољни одзивом имајући у виду да је претходна акција била пре непуних месец дана.

Сокобања је мала средина, али су њени становници познати по својој хуманости. Међу добровољним даваоцима затекли смо одборника у СО Сокобања Драгана Николића и народну посланицу Оливеру Денић, која редовно даје крв.

– Акције добровољног давања крви су прилика за спас нечијег живота. Здравима овај подухват не представља проблем, чак доноси и добробит за организам, а некоме може представљати кључни моменат од ког зависи живот. Будимо солидарни и хумани и помозимо другима кад год можемо – рекла је народна посланица.

Милица Миленковић, секретар Црвеног крста Сокобања, захвалила се овом приликом свим добровољним даваоцима.

 

На насловној фотографији народна посланица Оливера Денић и одборник Драган Николић

 

1 thoughts on “На другој овогодишњој акцији прикупљено 77 јединица крви

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =