Vatrogasci

МУП расписао конкурс за 300 ватрогасаца

Друштво

Министарство унутрашњих послова уписаће 300 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова. Право учешћа на конкурсу имају сви држављани Републике Србије од 19 до 30 година који најмање годину дана имају пребивалиште на територији организационе јединице за коју је расписан конкурс, до дана закључења конкурса. Кандидати треба да имају завршено средње образовање и васпитање, да поседују важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом „Ц” категорије, да испуњавају посебне услове у погледу критеријума здравствене, психо-физичке и базично-моторичке способности и да не постоје безбедносне сметње за заснивање радног односа у Министарству унутрашњих послова.

Право учешћа на конкурсу имају и лица која похађају завршну годину средње школе, уз обавезу да најкасније до 01.07.2021. године достави оверену фотокопију дипломе о завршеном средњем образовању и васпитању.

Такође, право учешћа на конкурсу има и лице које поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом „Б” категорије, а није положило возачки испит „Ц” категорије, уз обавезу да возачки испит положи у року од 18 месеци од дана завршетка основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица.

Избор кандидата за полазнике курса на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица спроводи комисија коју именује министар унутрашњих послова. Конкурс траје до 25. маја 2021. године.

Детаљи о конкурсу се могу наћи на сајту Министарства унутрашњих послова http://www.mup.gov.rs и сајту Центра за основну полицијску обуку http://www.copo.edu.rs.

Насловна фотографија: Илустрација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − 4 =