Миодраг Николић председник општине Сокобања о плановима за ову годину

Друштво

Говорећи о плановима за ову годину Миодраг Николић, председник општине Сокобања, рекао је да локална самоуправа у сарадњи са нашим привредницима, пољопривредницима, Удружењем пчелара а по препорукама Института из Новог Сада, интензивно ради на томе да се заштите наши локални производи. Један од првих циљева је да се сертификује мед са нашег подручја. Сокобањски, пре свега ртањски мед је одличног квалитете и специфичне, лепе ароме, зато ће се у наредно периоду интензивно радити на брендирању меда са нашег подручја.

Николић додаје да ће у наредном периоду све учинити да привредници, станодавци и угоститељи благовремено буду обавештени о свим субвенцијама државе и повољним кредитима које пружају наша ресорна министарства, јер је из разговора са њима, сазнао да ранијих година није тако било. Према његовим речима, сви ће они на време бити обавештени о дотацијама, кредитима и субвенцијама, да би на тај начин сви становници Сокобање били у једнаком положају и сви могли да конкуришу уколико желе. Први човек Сокобање, уједно је најавио да ће ускоро са представницима ИПАРД-а одржати састанак на коме ће грађанима представити какве су могућности што се тиче страних фондова.

− ИПАРД ће меру 7 која се пре свега односи на развој руралног туризма, активирати у јуну или јулу и таман ћемо имати времена да наше мештане припремимо и максимално им помогнемо у вези припреме пројектне документације, грађевинских дозвола и свега осталог што је потребно − рекао је Николић.

Председник је додао и да ће општина Сокобања у наредном периоду интензиврати сарадњу са медијима са националном фреквенцијом.

− Што се тиче пројеката , односно оног што ће бити видљиво на терену, ове године је у плану увођење подземног система за наводњавање у Централном градском парку како би се уредиле зелене поршине. Следеће године, у плану је и сређивање зелених површина у парку на Бањици. Поред тога ове године настављамо и са процесом комасације. Имали смо састанке у Министарству привреде на ком је обећано да ћемо добити средства за крчење терена који је предуслов за даље радње и са тим процесом настављамо − реко је Николић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − 2 =