Министарство за државну управу и локалну самоуправу финасира другу фазу израдње биоскопа и „Прву хармонику”

Друштво

Министарство за државну управу и локалну самоуправу финансираће и суфинансирати два пројекта општине Сокобања у наредном периоду. Са 11 милиона динара финансираће другу фазу реконструкције биоскопа „Моравица” у оквиру кога ће бити уређена унутрашњост овог објекта и бити набављена потребна опрема.

− Са истим пројектом смо конкурисали и код Министартсва културе па очекујемо и ту завршетак конкурса, да видимо са колико ће средстава ово министарство суфинансирати пројекат а колико ће бити учешће општине − каже Миодраг Николић, председник општине Сокобања.

Да подсетимо, у оквиру прве фазе реконструкције биоскопа „Моравицa” је урађена спољна фасада са термоизолацијом, замењена столарија, израђена хоризонтална хидроизолација, комплетно замењена кровна конструкција и урађена нова таваница такође са термоизолацијом. Поред поменутих радова у овој фази уређен је и плато од бехатон плоча испред објекта а део пролаза поред зграде је асфалтиран. Ова фаза радова је коштала око 24 милиона динара и већим делом, односно у износу од 17 милиона динара, финансирана је кроз пројекат „Градови у фокусу” Министарства културе Републике Србије. Остатак новца издвојен је из буџета општине Сокобања.

Министарство за државну управу и локалну самоуправу финансираће још један пројекта и то у сто процентном износу, а у питању је традиционална манифестација „Прва хармоника Сокобања”. Пројекат ће бити финансиран са 3.600.000 динара, под условом да епидемиолошка ситуација у том периоду буде повољна и омогући одржавање овог музичког фестивала, који је нажалост поред свих осталих манифестација, због пандемије корона вируса, изостао прошле године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + 13 =