Министарка Дарија Кисић: Сокобања показала да је сваки грађанин подједнако битан

Друштво

Министарка за бригу о породици и демографију, проф. др Дарија Кисић посетила је у суботу Сокобању. Циљ посете био је примопредаја новог специјализованог комби возила за децу која имају потешкоћа у кретању, а које је купљено уз финансијску подршку Министарства за бригу о породици и демографију.

Према речима Миодрага Николића, председника привременог органа општине Сокобања, потреба за овим возилом до лета ове године била је велика и превоз деце се одвијао општинским возилима, што је било веома тешко у смислу организације.

– Ово возило ће нам много значити. Тренутно у општини имамо шесторо деце која захтевају и услугу личног пратиоца. Осим тога, ово возило ће нам користити и за пацијенте којима је потребна дијализа и који се три пута недељно возе до Клиничког центра у Нишу – рекао је Николић.

Министарка Кисић је изразила задовољство што је имала прилику да посети Сокобању, са чијом локалном самоуправом како је истакла, ово министарство има одличну сарадњу. За помоћ локалним самоуправама издвојено је 4,2 милиона динара, а Сокобања је једна од 52 општине које је Министарство за бригу о породици и демографију финансијски подржало.

– Специјализовано комби возило је намењено за превоз деце са инвалидитетом која имају потешкоће у кретању са циљем да се овој деци обезбеди боља приступачност и лакши одлазак у школу. Свако дете нам је подједнако важно и представља највеће богатство за нашу Србију и планирамо и у наредном периоду још доста тога да урадимо, а све са циљем да обезбедимо лепше и срећније детињство за сву нашу децу – истакла је министарка Кисић.

Када је пронатална политика у питању, министарка Кисић је истакла да је општина Сокобања један од примера добре праксе.

– Без обзира што је финансијска подршка породици са децом из буџета Републике Србије никад већа и за њу се издваја 87 милијарди динара, посебно смо поносни на овакве локалне самоуправе што су и поред тога део локалног буџета издвојиле за пронаталну политику. Посебно што општина Сокобања издваја додатну финансијску подршку након рађања деце, као што је куповина уџбеника за сву децу у основној школи, стипендирање ученика и својим примером јасно показује да им је сваки грађанин подједнако битан – истакла је министарка Кисић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =