Poseta ministra

Ministar Stefanović: Stiže novo vatrogasno vozilo i pomoć u gradnji infrastrukture

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Republike Srbije Nebojša Stefanović, boraveći danas u Sokobanji, najavio je modernizaciju i povećanje broja pripadnika u ovdašnjoj policijskoj stanici, kao i do kraja godine nabavku novog vatrogasnog vozila i renoviranje prostorija koje vatrogasci koriste.

Ministar Stefanović je najpre obišao Policijsku stanicu Sokobanja, a zatim razgovarao sa zaposlenima, nakon čega je održao sastanak i sa čelnim ljudima sokobanjske lokalne samouprave. Nakon toga, ministar Stefanović je upoznao javnost da je na sastanku bilo reči i o izgradnji putne infrastrukture na području opštine Sokobanja, kao i izgradnji obilaznice i petlje koja će omogućiti direktan izlazak saobraćajnice iz Banje na autoput. Stefanović je najavio i republičku pomoć u sređivanju sokobanjskih ulica.

‒ Dogovorili smo i dalju pomoć JP ‘Putevi Srbije’ iz republičkog budžeta za asfaltiranje i izgradnju puteva kroz samu Sokobanju. Radi se o nekoliko ulica koje je opština navela kao važne za svoj dalji razvoj i to će ‘Putevi Srbije’ u narednih nekoliko meseci da završe, pored dve ulice koje se već rade i koje su u planu i koje će Republika dodatno da finansira ‒ kazao je ministar uz napomenu da je veoma važno što na tim projektima zajedno rade Republika i lokalna vlast i kao primer uspešne saradnje naveo izgradnju Letnje pozornice čija je vrednost do sada preko 130 miliona dinara.

Poseta ministra

Prema njegovim rečima jedna od tema tih razgovora bilo je i zapošljavanje kao i pomoć Republike u izgradnji komunalne infrastrukture, pre svega vodovoda, kanalizacije i pojačanje napona električne energije.

Ministar Stefanović se osvrnuo i na aktivnosti u vezi sa unapređenjem bezbednosti na području opštine Sokobanja, najavivši određene investicije u infrastrukturi i opremanju pre svega vatrogasne službe.

‒ Sa kolegama iz ministarstva posetili smo Policijsku stanicu Sokobanja i Vatrogasnu brigadu i do kraja godine renoviraćemo deo prostora kako bi poboljšali uslove rada, a planirana je i nabavka jednog novog vatrogasnog vozila ‒ poručio je prvi čovek policije.

Poseta ministra

On je saopštio i dobru vest za mlade koji žele da se bave policijskim poslom.

‒ Planiramo novo zapošljavanje ljudi sa ovog prostora u Ministarstvu unutrašnjih poslova i na taj način pomoći ćemo da oni ostanu ovde i zasnuju svoje porodice ‒ kazao je Stefanović, uz ocenu da je saradnja Republike i Opštine sada na visokom nivou, što se vidi i oseća.

On je rekao da i pored toga uvek ima mesta za unapređenje te saradnje i da su se neki od predloga mogli čuti na današnjem sastanku. Stefanović je zatim sa svojim saradnicima razgovarao sa građanima opštine Sokobanja sa željom da čuje njihove problem i pomogne u njihovom rešavanju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − eight =