„Miholjski susreti sela” u Čitluku

Društvo Kultura

U selu Čitluku, juče su održane dve manifestacije koje doprinose obogaćenju društvenog i sportskog života stanovnika ruralnih pordučja a sa druge strane daju veliki doprinos negovanju tradicije i očuvanju kulturno- istorijskog nasleđa. Pored „Traktorijade”, manifestacije koja je u organizaciji mesne zajednice pomenutog sela, održana po drugi put, juče je održana i manifestacija „Miholjski susreti sela” pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu a u organizaciji opštine Sokobanja. Krajem septembra ove godine, u Ministarstvu za brigu o selu u Palati Srbija, Opštini Sokobanja dodeljena su bespovratna sredstava, po Javnom konkursu za organizovanje ove manifestacije. Organizator „Miholjskih susreta sela” je Opština Sokobanja koja je isto opredelila deo sredstava za realizaciju ove manifestacije.

„Miholjske susrete sela” otvorio je predsednik Opštine Sokobanja, Miodrag Nikolić. Pored Čitluka, kao domaćina, učestvovali su i meštani Radenkovca, Novog Sela, Jezera, Nikolinca, Blendije, Dugog Polja, Vrela, Sesalca, Milušinca, Bogdinca, Levovika i Cerovice.

Manifestacija je bila podeljena na dva dela, sportski i kulturno-zabavni. U okviru sportskog dela, učesnici su se takmičili u raznim sportskim disciplinama. Najbolji u disciplini „Bacanje kamena sa ramena” bio je Saša Jovanović iz Jezera, drugi Željko Trifunović iz Čitluka a treći Nemanja Gavrilović iz Milušinca. U trci u džakovima najbrži je bio Nemanja Gavrilović iz Milušinca, drugi je na cilj stigao Stefan Milutinović iz istog sela dok je treće mesto osvojio Dragan Petrović iz Jezera. U nadvlačenju konopca bila je najbolja ekipa iz Milušinca „Garča”, dok su drugo i treće mesto osvojile ekipe „Mladost” i „MRK” iz Čitluka.

Na kraju programa najboljima u takmičenjima i najzaslužnijim za održavanje ove manifestacije, zahvalnice su podelili Vladimir Milovanović, zamenik predsednika opštine i predsednik Skupštine opštine Vladan Petković.

U okviru kulturno-zabavnog dela programa, nastupila su kulturno umetnička društva, a učesnici i posetioci su mogli da uživaju i u izvornoj narodnoj pesmi, zdravicama i recitovanju šaljive narodne poezije.

Manifestacija „Miholjski susreti sela” biće održana i naredne nedelje u Belom Potoku , gde će se takmičiti meštani sela Resnika, Poružnice, Trubarevca, Vrbovca, Rujevice, Žučkovca, Jošanice, Trgovišta, Vrmdže, Mužinca i Šarbanovca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + three =