Mia Milisavljević osvojila bronzu na međunarodnom teniskom turniru

Društvo Sport

Mia Milisavljević je osvojila treće mesto i bronzu na teniskom turniru „Široki Brijeg Open 14U” – BiH za dečake i devojčice do 14 godina starosti. Turnir je održan od 30.oktobra do 7. novembra u organizaciji Tennis Europe, najveće regionalne asocijacije u okviru Internacionalne teniske Federacije (ITF) i veoma je značajan jer predstavlja stepenik prema takmičenjima koje organizuju ITF i WTA.

Za turnir se prijavilo 64 devojčica i isto toliko dečaka, od toga 24 najboljih išli su direktno u glavni turnir. Mia je na turniru nastupila kao treći nosilac. „Široki Brijeg Open” je bio poslednji ETA turnir u ovoj godini.

Mia Milisavljević je učenica osmog razreda Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”, tenis trenira od svoje pete godine a trener joj je njen otac Dejan Milisavljević,profesor fizičke kulture u sokobanjskoj srednjoj školi. Sokobanjska mlada sportistkinja vredno trenira na terenima Teniskog kluba „Lapčević” čiji je vlasnik njena majka Helena Milisavljević. Pored svih obaveza na treninzima i takmičenjima na kojima ređa uspehe, Mia je i odlična učenica. Omiljeni teniser joj je naravno Novak Đoković, teniserke Osaka i Serena, a omiljeni udarci su joj forhend i volej.

Mia se u narednom periodu sprema za Državno prvenstvo Srbije u tenisu za decu do 16 godina a od januara opet kreće u pohode na evropske turnire.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 + thirteen =