Међународни денс фестивал одржан у Сокобањи

Друштво

Прошле суботе Сокобања је захваљујући Међународном плесном фестивалу „Balkan dance Juniti” била у знаку плеса, музике али и дечје радости и смеха јер се чак 1100 малишана из разних земаља такмичило у денсу, балету и свим осталим видовима плеса. Ово такмичење у плесу, које се одвија два пута годишње у мају и децембру, међународног је карактера и квалификационо за одлазак на европско и светско првенство. Први пут је одржано у Сокобањи, али према речима Александре Милојковић, организатора такмичења и власнице „Ekstreme dance studija”, захваљујући одличним условима и доброј сарадњи са општином Сокобања, одржавање ове манифестације у мају, постаће традиција у бањи под Озреном.

− Већ годинама уназад два пута годишње ово такмичење организујемо у Нишу а идеја ми је била да се организује и у једном од познатих туристичких места на југу, да бисмо тај део наше земље промовисали на један прави начин,  и избор је пао на Сокобању. Овом приликом се захваљујем предеднику општине Сокобања, Средњој школи „Бранислав Нушић”, Спортском центру „Подина”, јер смо имали изузетну подршку у Сокобањи, као нигде до сад. Ја се надам се да ће наредне године ово такмичење трајати три дана и да ће на њему учествовати више од 2.500 такмичара − рекла је Милојковић.

Такмичење у плесу било је одржано на два стејџа у спортској хали и Биоскопу „Моравица”. Деца су се такмичила у више категорија: соло, дуо, пар и формације у хип-хопу, диско денсу, класичном и модерном балету.

Део атмосфере са Међународног денс фестивала можете погледати у видео прилогу:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 8 =