Магија светлости

Друштво

Поводом завршетка пројекта Предшколске установе „Буцко” под називом „Магија светлости”, протеклог четвртка Буцкићи су са својим родитељима пуштали светлеће лампионе. На радост деце али и старијих, те вечери небо над центром Сокобање било је препуно „небеских свећа” како их обично у Кини, одакле ова традиција и потиче, називају. Након тога организован је и ватромет.

Поменути пројекат се у ПУ „Буцко” реализује још од почетка ове године. Акценат је на употреби најновијих дидактичких средстава која су набављена за новогодишње празнике и подељена по васпитним групама, сазнајемо од Душана Мијајловића, директора ПУ „Буцко”.

− За ову сврху смо опремили један простор на бини у предшколској установи са апсолутно свим светлосним дидактичким средствима и деца су експериментисала како са холограмима тако са интерактивом таблом и разним врстама светлости. Пројекат је био веома занимљив деци, посебно јер су у питању нова дидактичка средства из Италије. То је била финализација пројекта − рекао је Мијајловић.

Према његовим речима једна од предшколскиг група у оквиру овог пројекта бавила се Кином и зато су одлучили да овај пројекат заврше пуштањем светлећих лампиона, који су направљени од сто посто биоразградивог материјала.

Пројекат „Магија светлости” биће у току ове недеље презентован на стручном скупу Удружења васпитача који се одржава у Кладову.

Како је та „Магија светлости” изгледала те вечери у Сокобањи можете погледати у видео прилогу:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − three =