Корона међу здравственим радницима у Сокобањи

Друштво Здравље

Број заражених Корона вирусом из дана у дан је све већи, вирус подједнако напада и младе и старе. У Сокобањи се спроводе ригорозне мере заштите у циљу сузбијања ширења заразе. Упркос свему томе вирус је успео да уђе и у здравствене установе у Сокобањи.

У Специјалној болници „Сокобања” осам медицинских радника је позитивно на Корона вирус. Од тог броја седам је медицинских сестара и техничара и један лекар. Према речима докторке Весне Милановић директорке болнице, сви имају лакшу клиничку слику и налазе се на кућном лечењу. До заражавања радника болнице је наводи дошло ван здравствене установе.

У Специјалној болници за неспецифичне плућне болести у Сокобањи која је од 13. новембра у ковид систему, смештено је 62 пацијента и сви су на кисеоничкој подршци, а најмлађи има 25 година.

У Специјалној болници „Озрен” једна медицинска сестра позитивна је на вирус Корона, док се за још два медицинска радника из те здрсвтвене установе чекају резултати тестова.

У Дому здравља Сокобања два радника Дома здравља у Сокобањи позитивна су на вирус Корона.

Према речима доктора Славише Антонијевића, директора Дома здравља, позитиван је један лабораторијски техничар и један економиста. Они су са лакшом клиничком сликом и налазе се на кућном лечењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 10 =