„Корак по корак, активирај се и ти!” – пројекат за младе

Друштво

Свечано потписивање уговора са представницима локалних самоуправа за реализацију пројекта „Корак по корак, активирај се и ти!” уприличено је јуче у Министарству туризма и омладине. Испред општине Сокобања, уговор је потписала Драгана Спасић.

Овај пројекат има за циљ унапређење живота младих кроз спровођење омладинске политике на локалном нивоу, сазнајемо од Оливере Денић, шефице кабинета председника општине Сокобања.

– Општина Сокобања конкурсила је са пројектом под називом „Корак по корак активирај се и ти!”, који предвиђа разне активности, које ће у Сокобањи бити релаизоване са младима са наше територије, наравно потпуно бесплатно. То подразумева: тромесечни курс немачког језика – А1 (почетни ниво), радионице и обуке на тему превенције вршњачког насиља, интерактивну обуку са циљем развијања дигиталних вештина и сет радионица са практичним делом вежби „Од менталног до физичког здравља” – рекла је Денић.

Министар Хусеин Мемић је приликом потписивања уговора нагласио да Министарство туризма и омладине подржава све субјекте омладинске политике, али да је неопходно и да јединице локалне самоуправе повећају улагања у активности за младе и просторе за младе.

Министар је истакао да је део конкурса ове године опредељен на опремање омладинских клубова и простора за младе, и да је посебан фокус био на подршци новоотвореним канцеларијама за младе и канцеларијама за младе у мање развијеним подручијима.

Министарство туризма и омладине је за конкрс за подршку јединицама локалних самоуправа издвојило 62 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =