Karate klub „Ozren Sokotopˮ: Održano takmičenje u katama a uskoro i borbe

Sport

Članovi Karate kluba „Ozren Sokotopˮ su 2019. godinu završili veoma uspešno a kruna je bila organizacija polaganja za učenička zvanja u karateu koje je održano krajem decembra. Tada je svih dvadeset članova kluba uspelo da položi i stekne veće zvanje, odnosno pojas, za koji su i aplicirali.

‒ Za početak nove takmičarske i trenažne sezone, organizovali smo takmičenje svih mlađih vežbača, što podrazumeva početnike i vežbače do plavog pojasa. Učešće u takmičenju uzelo je 22 takmičara koji su se takmičili samo u katama a za dva meseca klub će organizovati još jedno klupsko nadmetanje kako registrovanih, tako i budućih takmičara, gde će svi imati prilike da se takmiče i u borbama ‒ rekla je za naš portal Ivana Zanfirović, trener KK „Ozren Sokotopˮ.

Klub, već godinama unazad, praktikuje ovakav vid takmičenja, jer je veoma dobar za sticanje iskustva i uvođenje dece u takmičarski program i buduća nadmetanja na tatamiju, kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima, saznajemo od trenera.

Odmora nema i u periodu školskog raspusta održavaće se tehničko-taktički treninzi, kako početnika tako i takmičarske ekipe koja svoje nasupe ima već početkom februara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine − one =