JP „Zelenilo” – Za svako posečeno stablo zasade se tri nova

Društvo

Povodom fotografija posečenih stabala koje su se pojavile na društvenim mrežama, JP „Zelenilo”, našoj redakciji, dostavilo je saopštenje za javnost, u kome se kaže da je sanitarna seča stabala standardna procedura u okviru programa rada ovog preduzeća. Sva stabla koja su posečena su dotrajala i kao takva predstavljala su potencijalnu opasnost po život ljudi koji borave u parku.

− U okviru našeg programa rada postoji takozvana, tiha zamena stabala u okviru koje za svako posečeno stablo zasadimo tri nova. U prilogu vam dostavljamo fotografije na kojima se vidi kakva su potencijalna opasnost bila posečena stabla − stoji u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.

1 thought on “JP „Zelenilo” – Za svako posečeno stablo zasade se tri nova

  1. Prosto za nepoverovati koliko neznanja ima aktuelni pejzažni arhitekta, izgleda da je predmet, dekorativnu drndrologiju, prespavala na fakultetu. Neka objasni građanima zašto su parku Banjica posečena zdrava stabla jela i ariša, pa i one žalosne vrbe, i zašto već dve godine za redom uništava lipe, prvo na mermernom šetalištu i pojedinim ulicama, pa sada i po parkovima, gde smo svedoci toga da te lipe sada više liče na Frankenštajna nego na drvo. Očigledno je da dotična nije za taj posao za koji je postavljena…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × three =