JKP „Napredak” završilo radove u Njegoševoj ulici, počinju radove u ulici Gavrila Principa

Društvo

Pre nekoliko dana završeni su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Njegoševoj ulici. Prema rečima Ane Veljković, direktorke JKP „Napredak” radnici ovog preduzeća su poslednjeg dana radili do duboko u noć dok nisu završili sve radove.

− U pitanju je rekonstrukcija u dužini od 310 metara, postavili smo dva hidranta, 36 priključaka smo odradili i potpuno zamenili staru azbestno-cementnu cev koja je postavljena 60-ih ili 70-ih godina i nije dobra za zdravlje građana. Postavili smo polietilentsku cev koja je kvalitetnija, elastičnija, sa većim promerom i omogućava bolji pritisak i vodosnabdevanje. Građani kažu da su već osetili  poboljšanje ali im je najbitnije to što znaju da će piti zdraviju vodu − rekla je Veljković.

Direktorka JKP „Napredak” dodaje da su se stanovnici pomenutnje ulice bunili jer su se radovi odvijali sporo ali da je za to psotojalo više razloga. Prvi je što se ispod asfalta nalaze kablovi za napajanje električnom energijom, za internet i telefon pa je mašinski iskop morao da bude veoma pažljiv i više se ručno ručno kopalo. Drugo, radilo se u u etapama kako ni jedan građanin ne bi duže nego što je to neophodno ostao bez vode u jednom danu.

I pored toga što je počela jesen i hladniji dani, komunalno nastavlja sa radovima, ističe Veljković.

− Uskoro se kreće sa rekonstrukcijom kanalizacije u ulici Gavrila Principa što će mnogo značiti stanovnicima ove ulice koji su unazad imali velikih problema sa izlivanjem septičkih jama .Pored toga i ulica Alekse Markišića je u dosta lošem stanju i česti su kvarovi tako da ćemo palarerno sa radovima u ulici Gavrila Principa izvoditi radove i u toj ulici − kaže naša sagovornica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − 1 =