ЈКП „Напредак” завршило радове у Његошевој улици, почињу радове у улици Гаврила Принципа

Друштво

Пре неколико дана завршени су радови на реконструкцији водоводне мреже у Његошевој улици. Према речима Ане Вељковић, директорке ЈКП „Напредак” радници овог предузећа су последњег дана радили до дубоко у ноћ док нису завршили све радове.

− У питању је реконструкција у дужини од 310 метара, поставили смо два хидранта, 36 прикључака смо одрадили и потпуно заменили стару азбестно-цементну цев која је постављена 60-их или 70-их година и није добра за здравље грађана. Поставили смо полиетилентску цев која је квалитетнија, еластичнија, са већим промером и омогућава бољи притисак и водоснабдевање. Грађани кажу да су већ осетили  побољшање али им је најбитније то што знају да ће пити здравију воду − рекла је Вељковић.

Директорка ЈКП „Напредак” додаје да су се становници поменутње улице бунили јер су се радови одвијали споро али да је за то псотојало више разлога. Први је што се испод асфалта налазе каблови за напајање електричном енергијом, за интернет и телефон па је машински ископ морао да буде веома пажљив и више се ручно ручно копало. Друго, радило се у у етапама како ни један грађанин не би дуже него што је то неопходно остао без воде у једном дану.

И поред тога што је почела јесен и хладнији дани, комунално наставља са радовима, истиче Вељковић.

− Ускоро се креће са реконструкцијом канализације у улици Гаврила Принципа што ће много значити становницима ове улице који су уназад имали великих проблема са изливањем септичких јама .Поред тога и улица Алексе Маркишића је у доста лошем стању и чести су кварови тако да ћемо паларерно са радовима у улици Гаврила Принципа изводити радове и у тој улици − каже наша саговорница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − sixteen =