ЈКП „Напредак” − Апелујемо и молимо грађане да жар и врућ пепео не бацају у контејнере

Друштво

Јуче је у Сокобањи у вечерњим сатима дошло до паљења контејнера. На брзу дојаву грађана реаговала је ватрогасна јединица Сокобање, тако да су спречене даље последице. Ради се о металном контејнеру постављеном на углу Алексе Маркишића и Немањине преко пута Комерцијалне банке.

− Вечерас у касним сатима смо добили позив узнемирених грађана да горе контејнери и прети распламсавање тог пожара. Алармирали смо јединицу ватрогасне службе Сокобање, тако да је спречена свака да последица. Мени је заиста несхватљиво да и поред свих апела и свега што смо причали и даље се убацује врео жар у контејнере и на тај начин изазива опасност. Ја бих заиста апеловала још једном на све грађане општине Сокобање да не бацају врућ пепео и жар у контејнере, јер долази до пожара, оштећења имовине јавног комуналног предузећа. Могу се запалити наши камиони, могу се и наши радници и грађани довести у опасност, тако да молим и апелујем на грађане да бацањем врућег пепела и жара не изазивају општу опасност − каже Ана Вељковић, директор ЈКП „Напредак”.

Када је у питању прва фаза процеса рециклаже у Сокобањи, екипе ЈКП „Напредак” су свакодневно на терену, и имају увид у стање и начину на који се процес рециклирања одвија.

− За сада смо у првој фази рециклаже. Ради се о рециклажним контејнерима који се постављају на јавним површинама. У другој фази ћемо прећи на домаћинства. Међутим ситуација, на жалост, није обећавајућа. На оним местима на којима смо поставили контејнере, на 90 посто места, се у контејнерима за рециклажу убацује комунални отпад, иако се поред тих контејнера налазе нови контејнери са папучицама за одлагање комуналног отпада. Имали смо ситуацију да се изнад тржног центра, преко пута споменика Стевана Сремца, у контејнер за картон убаци врео пепео и жар, а да она четири контејнера поред буду празни. Наравно истакла бих и позитивне примере. Пре свега, Специјална болница Сокобања се одазвала процесу рециклаже, тако да и у старом и новом заводу се води рачуна о одвајању рециклажног отпада на начин који смо се договорили и овог пута заиста им се захваљујем. Истакла бих и хотел „Моравицу” и сквер код ресторана „Чикаго”, где су грађани препознали значај рециклаже и заиста одвајају отпад на правилан начин. Захваљујемо се и радњама „Оаза”, „Амиго”, тр „Слога”, који су се одазвали акцији одвајања картона − каже Вељковић.

Директорка ЈКП Напредак Ана Вељковић је овом приликом позвала и све остале привредне субјекте да се укључе у процес рециклаже и допринесу чистијој Сокобањи.

1 thought on “ЈКП „Напредак” − Апелујемо и молимо грађане да жар и врућ пепео не бацају у контејнере

  1. Vidim ga nema bas narocitog smisla pisati o dostignucima JKP “Napredak”, ali ovo je vec stvarno previse. o kakvoj ekologiji, o kakvoj reciklazi prica direktorica ova firme. Jedino pozitivno je da se sada dosta cesto oglasava, ali njene impresije i dostignuca firme u kojo je ona rukovodilac nisu ni blizu kako ona to predtstavlja. Treba samo biti malo realan i potruditi se da se zivot mestanima i turistima malo unapredi. To sigurno nije nacin hvalospevima nego radom na terenu. Danas je Badnji dan, kontejneri prepuni djubreta i sve se preliva pored a macke i kerovi razvlace. Nekada su kontekneri bili redovno praznjeni a sada se po vise dana ne prazne. Sutra je najradosniji praznik a situacija sa higijenom i smecem bice jos gora, jednom recju strasno…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + twenty =